Vi har fått en båt av Monica och Bengt som är så himla fin! Ja efter en massa skrubbande och vaxande såklart. Nya åror och en toppen motor som vi fått av Jockes arbetskamrat. Båten invigdes idag mellan skurarna och även fast vi var sex personer i den så gick det kanon bra. Hoppas vi kommer använda den flitigt i sommar.
Nu ska vi sova och imorgon ska vi åka till Norrköping. För nu ska det beställas vagn, vilken det blir får ni veta imorgon.

God natt.

 

 

 

Jag använder sällan nagellack men har otroligt många i olika nyanser. Har en förmåga att pilla bort nagellacket så det blir skaft och fult. Men försöker såklart låta bli.
Häromdagen fick jag med mig ett rosa nagellack hem och det var väldigt somrigt och fint.
Brukar försöka använda en creme som jag smörjer in nagelbanden med för att få dem så mjuka och fina som möjligt. Cuticle cream heter den och är från Depend. Rekommenderar det starkt! Naglarna växer så det knakar nu, måste bero på graviditeten för såhär har det aldrig varit förr. Dem känns starka och friska, kul!
Ska man förresten förvara alla nagellacken i kylen som vissa gör? Varför gör man det?

Det finns så mycket smått som är så fint. Men är ändå väldigt kräsen av mig och det är inte mycket som duger till att följa med hem.
Overallen hittade jag på Lindex för en dryg månad sedan för ynka 75;-, annars 250;-. Ett riktigt fynd! Byxorna, tossarna och skona har jag beställt från Ellos och pyjamasarna är från Kappahl.

Mycket bloggande på kort tid idag! Men vad gör väl det.

Igår fick jag med mig en massa bra saker hem efter ett par timmar på stan med Tilda.
Köpte även en super söt baby pyjamas från Kappahl, men den visar jag imorgon och fler små baby kläder som jag köpt.

Skor - Lindex. Bikini - Åhléns. Klänning & mamma shorts - H&M.

Sicken härlig dag jag haft. Först besök på sjukhuset, sen äta med Tilda och hjälpa till med lite flyttstädning. Sen på akupunktur och hem till Tilda för mys med hallon och blåbär med mjölk i deras nya fina lägenhet.

Puss på det.

Jag har upptäckt första problemet med gravid mage.
När jag ska måla mina tånaglar.
Det går ju knappt! Jag får ta en djupt andetag, dra mig fram till tånaglarna, dutta lite och sen luta mig tillbaka. Ha! Jocke skrattar åt mig och det känns lite konstigt att knappt kunna göra en sådan enkel sak.
Att knyta skorna börjat också bli lite jobbigt, men det går.
Och värre lär det bli! Men det gör inget.

Bild på magen när jag sitter ner.

Dagen har varit bra på alla sätt och vis. Efter en trevlig 30 års fest i Hagen igår så var i alla fall J en aning bakis, så vi låg kvar länge i sägen. Skönt. Sen var det kalas i Toltorp för Albin med hela tjocka släkten. Smörgåstårta och marängsviss bjöds det på. Himla trevligt och gott.
Sen for vi hem till svärmor och svärfar där det vi skämdes bort lite till och bjöds på kassler med ananas, potatis och sallad, med med paj som efterrätt.
Underbar dag.
Imorgon ska jag plantera om en massa blommor här hemma och ena rabatten ska få sig en omgång tror jag nog.

God natt.

Att uppdatera här har inte varit prio ett i helgen. Har legat på sjukhuset i Eskilstuna, igen. Fick åka in i fredags och kom hem igår kväll. Dropp och nya tabletter, men kräks fortfarande. Anledningen till att jag behöver åka in är för att jag mår så otroligt dåligt och fortfarande går ner i vikt men inte så mycket. Vill bara att det ska vända.
Allt är i alla fall jätte bra med bebisen och den följer kurvan på pricken. Den har mycket fostervatten och sprattlade för fullt. Gick in i vecka 22 i lördags så nu är det mindre än hälften kvar och det känns skönt.
Ville bara uppdatera och berätta för er hur det ligger till.
Jag har verkligen ingen matlust just nu. All mat får mig att må lite illa inombords. Även sötsaker. Usch. Ska luncha med Jill, Nicklas och Marcus idag, försöker få i mig lite mat här hemma innan jag åker. Ska bara ta en läsk där. Undrar vad dem kommer att säga. Undrar vad jag kommer att säga. ”Jo det är såhär att jag bantar” !?!?! VA? Jag har väl aldrig bantat i hela mitt liv.. Men nu när man är på tjocken så var för inte…? Frukt är väl det enda som jag just nu kan äta. Idag. Imorgon känner jag säkert på ett annat vis. På fredag ska vi till barnmorskan, jag är nervös. Vad kommer hon att säga? "Jag är hemskt ledsen men jag kan inte hitta någon bebis där inne, du inbillar dig bara" Lite så tänker jag. Herregud jag får sluta noja mig. NU. Det här kommer att gå som på en dans. Eller? Jag återkommer.
Jag skakar. Jag vet inte hur jag mår, om det verkligen är graviditeten eller i mitt huvud. "Johanna, du borde känna såhär, du är ju för fan gravid!" Tankarna snurrar och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, hur jag ska tänka. Vad kan jag inte äta? När ska man börja köpa kläder? När ska vi berätta för vänner och familj? Herregud. Ja. Vad ska man säga. Igår grät jag av lycka och kunde inte förstå att det är sant. Första tanken var hur jag skulle berätta för J. Jag släppte bomben när han kom hem, han blev glad. "Jaha, ett vinterbarn" sa han bland annat. Vi som Inte skulle ha barn i slutet på året. Tilda hade rätt, "bara för att ni inte vill ha barn i slutet av året så kommer ni att få det, jag lovar!" Jag har sökte på Google hela dagen igår, för vart vänder man sig nu? Barnmorskemottagningen tydligen. Ska ringa kl 09.00. Jag är nervös, vad ska jag säga.. Tur att vi är två om det här. Jag hade gått under jorden om jag skulle ta hand om allt det här själv. Nu ska jag se på Nyheterna, det handlar om Kronprinsessan Vctoria som ska ha barn. Så passande.

Jag är väl ingen direkt djur människa men har inget emot dem små. Men jag håller på att bli galen på grannkatten som löper för fullt. Hon jamar ständigt och så fort hon ser en så åmar hon och har sig. Hon är steril och kan inte få katt bebisar men det verkar hon inte förstå. Hon går mig verkligen på nerverna. Det är tredje gången på tre månader som hon håller på och J sa igår att dem inte löper mer än tre gånger per år. Hoppas han har rätt.

Annars är det sådär med mig, jag är en riktig liten spyfluga och som Nicklas sa så lever jag väl inte upp till mitt efternamn speciellt bra. Hoppas på en bättre morgondag med mindre hängande över toaletten.

Puss

Ja mossan alltså.
Inte gräset.
Även fast det kanske ser ut som det. Men det är ju inte heller så mycket gräs i våran gräsmatta.
Mossrivare och ett jäkla krattande.
Men nu idag är det värsta gjort och en annan dag fortsätter vi med det lilla som är kvar.
Sen ska det på en massa hönsgödsel så hoppas vi på en tät och grön gräsmatta, med just gräs i.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2641522/images/2012/pic_202756045.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2641522/images/2012/pic_202756050.jpg" class="image">

Igår var det äntligen dags för Tildas födelsedagspresent.
Vi tog tåget upp till storstan, åt gott, strosade runt i några affärer och kollade på Dirty Dancing.
Åh vad bra den va! Sista delen var enligt mig bäst och man blir så glad av all fin sång och häftig dans.
Dagen blev toppen och vi tog tåget hem kl 19.25 som var fullsmockat av människor.
Vi får se till att åka på flera musikaler snart helt enkelt.

Ikväll tittar vi på hockey.
Min man och jag.
Han diskuterar spelet med mig och jag säger hela tiden att det är Tyskland vi spelar mot så han får ständigt rätta mig. Sitter och småflinar lite för mig själv när hockeyexperterna på tv:n kommenterar något och J ständigt säger "det där är precis vad jag sa förut!".
Måste ändå säga att matchen är förbaskat bra för det händer ständigt saker. Pappa är på plats live, hoppas han har det kul.
Nu ska jag äta lite mer chips och titta klart.

Jaha, nu blev det 6-3 till Ryssland. Komigen nu Sverige!!!

Nu sitter jag med Tilda på Sultans. Vi kollar igenom våra fotoalbum på mobilerna och myser.
Jag bjuder på en söt bild och ni kan nog gissa vilka som är på bilden. Eller?

Åh nu har jag bäddat ner mig i sängen med en varm och skön vetekudde.
Underbart på många sätt.
God natt då.

Jag höll på att bli helt tokig inatt! Det har bubblats och buffats så i magen och jag har vaknat varenda gång.
Mysigt, kanske ni tycker.
Jobbigt, tycker jag.
Har inte känt av någon direkt spark än men känner klart och tydligt när hen rör sig där inne. Som små bubblor typ, fast inte riktigt.
Svårt att förklara.
Hur som. Lill bebis får gärna låta mig sova en hel natt snart, var så länge sedan jag fick göra det.

Igår fick jag nog mitt första gravid utbrott som jag märkte av.
Det gick till såhär:
Jag stod och gjorde varma mackor som skulle in i ugnen.
- Hur många mackor ska du ha då? Jag ska ha två.
- Jag vill ha fem.
- Nej nu får du fyra, fem får inte plats på plåten. Vad ska du ha på dina mackor då Jocke?
- Gurka kan nog vara gott!
- Jag tror inte det är så gott, är du helt säker?
- Ja ja, det blir skit bra!
Tar fram GURKA och börjar skära upp, lägger på gurka, skinka och ost.
- Sådär ja, klar! (överlycklig över att jag snart ska få mat i min mage)
- Men neej, fel gurka! Jag menar den här gurkan.
Säger Jocke och tar fram SMÖRGÅSgurkan från kylen.
Jag blev så arg och blev lite smått förvånad över att man kunde blossa upp så över en skitsak. Men det lät ungefär såhär:
Men va i helvete!! Du kunde väl för fan ha sagt SMÖRGÅSGURKA så hade jag fattat!!! Du har för fan sett mig stå här och skära upp alla bitar (han plockade ut diskmaskinen samtidigt) så nu får du förihelvete fixa det själv!!! Jag tänker INTE göra om dina mackor!!!
Ja. Ungefär så.
Jag drog en liten ramsa om att hade jag sagt att jag ville ha tomater på mina, men menat soltorkade så hade ju han aldrig förstått det. Men jodå det hade han minsann och smörgåsgurka brukar man ju ha på varma mackor sa han.

Jag dampade lite till sen var allt bra.

Älskar vädret idag för övrigt.

Ursäkta min frånvaro här på bloggen men dem senaste dagarna har varit allt annat än bra. Jag har mått så dåligt och varit så trött att jag inte har orkat leva ordentligt. Men nu verkar det som att det har gett med sig lite och jag känner mig piggare. Hoppas det håller i sig nu bara.

Idag hade vi personalmöte och mina pepperoni burkar hade kommit som jag skrev om för två veckor sedan, dem var gulliga och lämnade in dem på jobbet. Så när jag kom hem så hade J gjort iordning åt mig ute i vedboden så jag kan stå och plantera där. Så nu har jag planterat en tomatplanta i den ena. Vi gillar att blanda lite stilar så det här blev himla bra.

Nu ska jag dra med mig J upp så ska vi sova. God natt.

Vaknade kl 11 och gick upp och gjorde omelett till oss två, frukost på sängen, sen en dusch. Gick och la mig i sängen igen och sen vaknade vi 15.30.. (J har jobbat natt) Kroppen känns helt knäpp idag och det värsta (bästa?) är att jag skulle kunna gå och lägga mig nu och sova för natten. Har inte mått toppen varken igår eller idag så kroppen kanske behöver få sova. Vad vet jag. Det blir nog bara en film och mys i soffan här ikväll. Ingen lust med annat.

Hej.

Idag har vi strollat hela gräsmattan med mossborttagning och gödsel. Kommer nog bli super bra.
Har även varit på akupunktur, och idag har jag har sprungit till toaletten för att kräkas tre gånger.. Vecka 19 (18+4) och mår fortfarande skit. När ska det gå över? Jobbigt. Stackars Jocke som måste ta hand om allt här hemma. Han är mitt största stöd just nu. Jag är så glad att han finns och kanske inte förstår, men hjälper mig.
Bjuder på en bebis mage bild från imorse. Nu ska jag sova.

 

Kött, sallad, rotfrukter i ugn, fetaoströra, champinjoner och halloumi. Mums.

Gårdagen var helt perfekt och kunde inte ha blivit bättre tror jag. Skön stämning och härliga människor! Heta diskussioner om allt och inget och det klappades och petades även på magen en hel del, men det är bara kul. Jag mådde förvånandsvärt bra och var pigg för en gångs skull.
Idag är vädret toppen och jag har njutit av solen några timmar så nu ska jag strolla gräsmattan med mossborttagning tror jag nog.

J for iväg med Robin för någon timme sedan, det är bil och motorcykel crusing i Norrköping.

Puss