Jocke klädde på Vilja imorse. En body han själv köpt och byxor från H&M. När jag förklarade för honom att byxorna sitter bak och fram så påstod han att han hade kollat vart lapparna var och gick efter det. När jag visade honom lapparna så förstod han ganska så snabbt att han nog inte alls hade kollat efter dem. Dem var ju inte så små så man missar dem. Haha!!
Det fungerade såklart att ha dem åt fel håll också, jag tror inte Vilja brydde sig så mycket.

Barnavårdcentralen var här igår och det gick väldig bra. Vilja väger nu 3452 gr och hade gått upp väldigt bra i vikt, följer kurvan så fint. Så maten kan hon inte klaga på, haha! Det är en glupsk liten tös vi har.

Jag ligger just nu i soffan med Vilja på bröstet, hon sover och Jocke sover i andra änden.
Idag har Ulrica, Amanda, Mathilda och Lucas (pappas tjej med barn) varit här på fika och så har vi varit ute på en promenad, jag och Vilja.

Jag är så himla nöjd med vagnen, den är så lätt att köra och fungerar även bra på grusvägen här ute.

Nu ska jag snosa lite bebis och försöka fila Viljas naglar, dem växer extremt fort!

Puss

Vi ligger i sängen alla tre och Vilja får lite mat. På nätterna sover hon och vaknar var tredje timme för lite mat sen somnar hon om. Så än så länge går det väldigt bra.
Idag kommer BVC ut för att kolla hur vi har det, Vilja ska vägas och jag hoppas att allt ser bra ut. Dagarna går så himla fort, hoppas dem gör det även när Jocke börjar jobba. Han ska antagligen börja på söndag natt.

Nu håller Vilja på att somna så jag ska lägga mig till rätta och sova några timmar till.

Det går inte riktigt att beskriva med ord hur det här känns. Hur det känns i magen och själen när jag kollar på Vilja och försöker förstå att hon är vår. Vi är så glada och tycker såklart att hon är världens finaste.

Förlossningen gick väldigt bra och någon dag ska jag sätta mig och skriva ner allt.
Vilja är än så länge en väldigt snäll bebis som sover bra och inte skriker i onödan (Peppar peppar).
Har inte varit så duktig på att uppdatera här, men är säker på att ni förstår varför. Ville bara kila in och berätta att allt är bra med oss.

3255 gram och 49 cm lång är våran lilla tjej som imorse kl 06.01 bestämde sig för att komma till världen.
Underbart fin och otroligt snäll.
Allt har gått väldigt bra och vi är så stolta över våran dotter som fått namnet Vilja.

Välkommen till världen, Vilja Matilda Frisk. ❤

Dem senaste två veckorna har jag fått höra en hel del konstiga kommentarer från människor jag känner och inte känner.
En tant tyckte det var hemskt av mig att åka till Ikea på bf dagen, många tror att jag inte längre kör bil, en tjej förstod inte hur jag vågade gå ut och äta när det kunde hända när som.

Är det meningen att man ska stänga in sig när man går över tiden?

Ja i så fall kan jag förstå att folk blir deprimerade och känner att livet är pest och pina dem sista två veckorna.
Har hört många som sagt att "dem sista två veckorna känns längre än dem nio månaderna man är gravid". Jag håller fullständigt med om att det är lite jobbigt för psyket att inte alls ha en aning om när det kan ske, men jag tänker inte stänga in mig för de! Dagarna går ju så mycket snabbare om jag flänger runt lite. Plus att jag mår bättre utav det.

Nu påstår jag inte heller att alla måste flänga runt i slutet eller när man går över tiden, jag har faktiskt förståelse för dem som inte vill eller orkar det.
Jag var ett vrak i början av min graviditet och många är det även i slutet.

Såklart pekas inte någon speciell person ut här, utan vill bara påpeka att det är så många som ska ha en åsikt om det här. Speciellt dem som inte känner mig. (Och då menar jag inte vänners vänner som jag kan hälsa på på stan, utan dem som verkligen inte känner mig. Typ vänners gamla arbetskamrater eller Jockes arbetskamrater)
Att vänner eller bekanta frågar har jag absolut inget emot, ni vet att jag är den som säger ifrån om det skulle bli jobbigt.
Är samtidigt väldigt faschinerad över hur många det är som just bryr sig.

Och tro inte att jag blir arg nu om ni undrar över något eller så. Jag blir väldigt smickrad och glad när ni berömmer mig för min mage eller frågar hur allt känns. Eller ställer frågor om graviditet. Jag pratar väldigt gärna om det!

Herregud, jag låter som en som inte kan bestämma sig över vad den egentligen har för åsikter. Haha! Usch vad tråkigt skrivet det här blev.

Jag ville nog bara få ur mig att den där käringen som tyckte att jag minsann inte skulle åka till Ikea den dagen bebisen var beräknad, och även talade om det högt och tydligt så min pappa fick höra det. Hon kan ju ta sig någonstans.
Lilla tant. Det är väl inte ditt problem om vattnet skulle gå och jag får föda i en Ikea säng. Tänk istället på vilken häftig förlossningsberättelse det skulle bli!
Jag menar.
Det värsta som kan hända när jag är ute och far är ju faktiskt att:

1. Vattnet går och jag får åka hem.
2. Jag får värkar och får åka hem.
3. Något utav det händer och någon får köra hem mig eller Jocke får hämta mig.

Ni ser, jag har allt under kontroll!! ;)

Det här med att buda på saker från Facebook lär jag nog aldrig göra om igen.
Om det inte är något som jag väldigt gärna vill ha. Det blev en himla massa gnäll från olika håll om vems bud som var det vinnande. Det finns människor som Alltid ska lägga sig i.
Dem kan rent ut sagt ta sig någonstans.

Eftersom det inte finns tydliga regler som man Måste följa så är det upp till den som säljer. Tycker jag. Och många andra.
Man kan inte komma och påstå att "det fanns regler förut som sa att..."
Jag har ingen aning om vad det har varit för regler förut och har inte brytt mig, för jag har aldrig budat på någonting. Men kom inte och påstå att regler som var nedskrivna förut (och nu borttagna) gäller.


Några av er är säkert väldigt förvirrade nu, ni fattar väl inte vad jag skriver om. Om ni inte hängde med i det som skrevs på Facebook såklart.
Men jag kan säga som så att jag är rätt förvånad över att mitt vatten inte har gått, (ser Sex and the city scenen framför mig) för det här gjorde mig så jävla arg.

Jag är i alla fall super lycklig nu!!
Ni undrar såklart vad det var jag budade på.
Jo, det var sex stycken Kosta Boda Mine glas. Och jag budade hem dem för 330 kr! (Nya kostar 149 kr styck har jag för mig)
Det var precis dem glasen jag skrev om häromdagen.
Nu har jag 11 stycken och är riktigt, riktigt nöjd!
Ha! Vilket flyt jag har!

Bilden är tagen från köp och sälj sidan.

Nu ar jag plockat i ordning bland tjejens kläder. Lagt allt i hennes byrå vid spjälsängen och i storleksordning. Vi fick en massa fina kläder av Jockes kusin som ska tvättas och sorteras också. Men nu är det i ordning plockat på det som ska användas i början. Skönt att ha det gjort.

Nu är det fullt i frysen. Tilda har bakat muffins och hallongrottor till oss och jag har bakat chokladbollar, kärleksmums och vaniljbullar. Skönt att ha lite fika på lager när vi kommer hem från bb sen. Först ska vi nog landa lite här hemma, men efter några dagar är vi nog redo för besök.

Allt gick bra hos BM, två cm öppen och så gjorde Siv en hinnesvepning som inte kändes ett dugg. Har tydligen hög smärttröskel "där nere". Skönt att höra! Nu får vi se om det kommer igång dem närmaste dagarna. Annars har vi tid i Eskilstuna på förlossningen på lördag. Nu håller vi alla tummar och tår vi har för att det snart sätter igång!

Köpte med mig mat från Rhodos hem, så gott det var!
Nu ska det bakad bullar!

Vi ligger i sängen sedan typ tre timmar och Jocke somnade rätt så snabbt. Han snarkar bredvid mig och jag ska snart göra honom sällskap. Har också börjat snarka nämligen.
Vaknade för någon natt sedan och var så irriterad över att Jocke hela tiden väckte mig med sina snarkningar till jag kom på att jag vaknade av mina egna. Haha!
Tror inte jag gör det så ofta men nu när jag har lagt på mig lite och dessutom är täppt i näsan varje natt så är det rätt självklart att det blir lite snarkningar ändå.

När Jocke kom hem så åt vi middag och sedan tappade han upp ett varmt och skönt bad till mig. Blev sedan lite tv tittande men det var inget som föll oss i smaken så då fick det bli sängen med lite läsning istället.

Imorgon väntar ju besök hos BM och svenska Hollywoodfruar hos Frida och Tobbe.
Jag ska nog kanske baka lite bullar också, fick sådan lust att göra det. Och jag som för någon vecka sedan skrev att bullar inte var min grej. Men hemma bakade vaniljbullar är nog mer min grej än kanelbullar.

Men nu ska jag sova, god natt!

Jag älskar porslin, skålar, tallrikar och glas av alla slag. Har inga problem med att lägga ut lite extra på det jag verkligen vill ha men har än så länge inte lagt ut så mycket pengar på det just för att jag vill vara helt säker på att jag inte tröttnar.
Har fem stycken kosta Boda mine glas i olika färger som jag älskar, dem är visserligen fejk (borde det väl vara?) som jag fynda på Ullared för ett par år sedan, men för mig gör det inget. Skulle gärna köpa åtminstone tre till så vi har åtta.
Något jag verkligen ska köpa en vacker dag är en stor JellyBean skål på fot. Just nu är jag inne på den rosa men den gula är också helt underbar och så skulle jag nog satsa på en liten i vitt.

Mateus porslinet har jag inte varit så intresserad av förut men nu är jag helt fast. Det är så fint och jag skulle mer än gärna lägga ut en mindre förmögenhet för att ha en uppsättning med det porslinet. Kollade priset på tallrikarna och det var inte så fasligt dyrt tycker jag. Det skulle gå på 1000 kr för sex tallrikar med mönster på kanterna. Det är ju sånt som man kan önska sig när man fyller/vid jul också. Även där är jag inne på dem rosa tallrikarna. Men man kanske tröttnar?
Fast vi ska köpa en ny uppsättning med tallrikar här hemma väldigt snart, stora, små tallrikar och skålar. Dem kommer vi köpa i vitt och då är det ju lite kul med färg på det fina porslinet när man vill piffa till det lite. Eller?

För jag tror nog att helt vanliga vita till vardagen blir rätt bra. Vi köper nog något från Ikea eller Åhléns. Eftersom vi om något år har en liten som "kan själv" så lär en och annan tallrik gå sönder. Så är det ju smidigt om det är något som fortfarande finns kvar så man kan fylla på lagret.

Att börja samla på Mateus porslinet är jag nog rätt så säker på att jag vill göra i alla fall. Ska kolla med mannen vad han tycker om det bara. Men känner jag honom rätt så är det nog inga problem. Han samlar på motorcyklar och jag på porslin och inredning.

Nu ska jag laga mat, det blir nog ugnsbakad falukorv med potatismos idag.

Det blev ingen bebis i helgen. Vi ska till BM imorgon och jag hoppas så att det har kommit igång på något vis då.

Igår var en riktig slappar dag, sov riktigt länge, åkte in till stan och var hos svärmor medan Jocke spelade hockey. Åt mat och åkte hem. Vi fick ett badkar av Monica och Bengt så vi ställde ner det i tvättstugan och tog ett varmt bad igår kväll. Det var lite trångt men fungerar fint så länge, tills vi gjort i ordning badrummet nere i källaren med ett stort badkar.

Denna dag har nog inte så mycket att bjuda på. Jag ska plocka med lite saker här hemma och laga mat tills Jocke kommit hem.

Igår hade vi besök av Robban, Alexandra och lilla Svea. Vi fikade och lekte, det var väldigt roligt. Svea provade "Alices" vagga som vi har i vardagsrummet. Jag tror nog att den fick godkänt.

Söt unge som blir storasyster om två veckor!

Nu far vi in till stan för en kväll på Harrys!

Kanon kulan är såklart med <3

Mot Norrköping för att fira Tobias födelsedag!

Och ja, bb-väskan är med. Utifall att.

Idag var jag och Frida inne i stan. Lunchade med Fridas syster, kikade på stan och köpte ingredienser till tacos för 20 personer. Nåja.
Frida skulle "fickparkera" och fick lite smått panik över "hur.fan.hon.skulle.komma.in.Där!?". Ååh vad jag skrattade, hon insåg ju såklart sedan att det inte var några problem, värre "fickparkeringar" har hon nog genomfört i sina dar! Men första reaktionen från henne var en kul syn!

Bildbevis på att fickan inte var så liten som hon trodde... Volvon är hennes.

(En vacker dag kommer du förlåta mig för detta Frida)

God natt!

Om sisådär 20 minuter är det den 12:e oktober och jag har sedan länge fått för mig att det är den dagen våran bebis kommer. Jag kan ju såklart inte säga varför, för det vet jag inte. Men det är en känsla jag fått och jag har säkert fel då allt är som vanligt här. Men hon har ju 24 timmar på sig, så vi får väl se!

Idag har jag varit inne i stan och hämtat tröjan som först kom i fel storlek. Denna satt väldigt mycket bättre. Toppen! Fikade med Tilda och köpte ett till amningslinne från lindex. Hade ett svart sedan innan och nu köpte jag ett i vitt också. Dem är otroligt sköna och pricken över i't är ju att man kan knäppa loss kanten av linnet när man vill amma.

Kom hem vid halv sju, lagade mat och har kollat på tv. Ska ta och lägga mig i sängen och läsa nu.

Många tror att jag ska vara nere och helt tokig över att jag går över tiden. Snart fyra dagar. Men just nu så känner jag bara att det är rätt så skönt att ta dagarna som dem kommer, jag pysslar lite hemma, sover länge, kollar på film. Ja, bara myser helt enkelt. Känner inte att jag tycker att det är speciellt jobbigt just nu. Men det kan ju såklart ändras! Sen är jag ju inte så jätte stor även fast jag inte är så smidig. Har varken ont i ryggen, svanken eller har en super stor mage. Men som jag nämnt tidigare så är det väldigt tufft att få på/av sig strumpor, byxor, trosor, skor. Haha! När jag duschat och ska torka lår och vader så får jag ta hjälp utan väggen för att hålla balansen. Att böja sig ner är helt enkelt som ett litet träningspass. Jag klippte mina tånaglar igår och hade foten på toalettringen. Det var inte det lättaste!! Men jag klarade de!


Då har vi varit hos BM för att kolla hur allt ser ut. Magen hade sjunkit ytterligare litegrann och hade inte växt något. Så det är som det ska vara. Fröken vart lite arg då Siv buffade på henne, det märkte man då pulsen höjdes rejält, haha! Elaka Siv!
Vi fick en ny tid på tisdag, om en vecka. Så om hon inte är ute då så ska vi svepa hinnorna. Det innebär att man "kör runt" med fingret vid livmodertappen så någon slags hinna lossnar. Det kan ibland sätta igång förlossningen.
MEN, mitt blodtryck var högre än det brukar vara och det kan vara ett tecken på att förlossningen är nära, så Siv trodde faktiskt att hon kanske skulle komma på fredag eller lördag. Vi håller alla tummar vi har!
Om hon skulle vägra komma ut så får vi tid för igångsättning när vi har gått 42 fulla veckor. Vilket är lördag den 20:de. Så då kan vi ju vara säkra på att hon kommer!

Så nu vet ni hur det ligger till.

Jag lovade ju att visa klockan som har fått en plats i vardagsrummet. Jag tycker om den jätte mycket!
Man får ju såklart tänka bort den fula tapeten som just nu inte alls passar ihop med en turkos klocka. Haha!

Idag har vi tid hos Siv för att prata igångsättning (tror jag). Jag är lite nervös men hoppas att det ska gå bra. Förra veckan hade jag förvärkar lite när som men nu har jag inte haft det alls på några dagar. Så jag tror nog inte att hon kommer att komma ikväll direkt. Men vi får väl se vad Siv säger, har vi tur så är det inte långt kvar!

Jag uppdaterar senare om hur det gick.

Vecka 41 (40+3)

Smått irriterande att alla rullgardiner vi köpte igår hade fel storlek.
Eller det var såklart rätt storlek på dem men jag hade mätt fel. Tur att det är tre månaders öppet köp, har ingen aning om när vi åker dit igen.

Det var tänkt att rullgardinerna skulle vara på nedervåningen och att alla skulle vara likadana i både hall, kök och vardagsrum. Men fönstret i vardagsrummet är 220 cm brett och jag kan inte hitta någon rull/hiss gardin med det måttet. Funderar på att kanske sy egna men jag vet inte. Vill inte göra det till ett stort projekt helt enkelt. Skönare att bara köpa och sätta upp. Tyvärr får vi nog vara utan några slags gardiner på nedervåningen ett bra tag till. Eller tills jag antingen hittar någon med rätt mått eller tid till att sy egna.

Har kollat lite på google och såg nu att man kan sy enkla gardinkappor, kan ju inte vara så himla svårt. Får fundera på saken.

Då har vi fått upp gardiner i sovrummet! Det blev väldigt bra och mysigt, dem ska bara sys upp en bit så blir det perfekt sen.

Före och efter bilder såklart.

Jag är medlem på en sida som heter Campadre. Där kan man ibland lyckas få tag på fina saker med riktigt bra priser! Jag har varit ute efter en lampa att ha ovanför matbordet och hittade en fin på Elkedjan (heter det så? Bredvid Maistro) i stan. Dem hade sänkt priset från till typ 1200 till 800kr. Perfekt tänkte jag och tänkte slå till! Men så såg jag att watt och veke skulle sälja lite saker från campadre och hoppades såklart att lampan skulle vara med där.
Så igår blev jag överlycklig när jag såg att den fanns med och det bästa är att jag bara behöver betala 399kr för den. Slog såklart till!
Jocke påstår att man inte kan spara pengar på rea. För man gör ju ändå av med pengar. Men jag vågar nog ändå påstå att jag sparade pengar där! Wohoo!!

Jag hade en dålig dag igår som ni kanske märkte. Jag ber om ursäkt. Men står fortfarande för det jag skrev. Nog om det.

Vi kom hem för två timmar sedan ungefär och har varit på vift i Västerås och handlat på Ikea. Hittade mycket fint och vi köpte bland annat en stor klocka, gardiner, rullgardiner, taklampor en tvättkorg och en massa smått. Måste visa bild på den fina klockan sen! Den är så Jag på något vis. Den ska bara upp på väggen först.
Jocke har åkt in till Jonas för hockey snack och jag tänkte laga till lasagne tills han kommer hem.

Puss!

Jaha, då går man på övertid då. Det är inte så jobbigt än så länge. Det som är jobbigt är alla som tjatar så förbannat. "Har du inte fött än?!?"
"Nej va fan ser det ut som!!?"
Vill jag svara.
Men gör det såklart inte. Vilken mes jag är.
Men bara att hålla ut även fast det inte är så kul.

Nu får ni såklart inte tro att jag är en bitterfitta som talar illa bakom ryggen på alla som frågar. För så är det såklart inte! Men jag måste ändå få påpeka att jag tycker att det är lite jobbigt. Hoppas ni förstår mig.

Skickade efter en kofta i måndags och hämtade den idag. Tyckte den var lite tight men Jocke sa att den nog töjer sig och sitter bättre när magen gått ner. Såg förut att dem skickat fel storlek! Står "rätt" på lappen men xs på tröjan. Inte konstigt den va tight... Väldigt irriterande. Hoppas den nya kommer väldigt snart!

Ge mig brie, mögelost och parmaskinka... Som jag ska njuta av det när hon är ute!

Har precis ätit tzatsiki med rostat färskt bröd. Extremt gott och jag är sugen på det väldigt ofta!
Jag ligger i soffan och har legat här hela dagen, rätt skönt ändå. Första dagen på länge där jag inte har något inbokat. Vill inte boka in något heller utan ta dagarna som dem kommer. Dock är både jag och Frida utan våra män ikväll så vi ska laga mat och umgås. Men det är så skönt att bara vara här ute och slippa köra bil hem när man börjar bli trött.

Imorgon har jag gått 40 fulla veckor och går in i vecka 41. Hoppas hon vill kika ut snart.

Ingen bebis ännu! Maten står i ugnen och jag har lagt mig på soffan för att läsa lite ur boken "femtio nyanser av honom". Har inte kommit så långt men den verkar riktigt trevlig!
Idag har jag bakat kärleksmums på kanelbullens dag. Är inget fan av bullar egentligen, kan tycka att det lätt blir torrt. Men äter gärna om det bjuds på, haha!
Maten står som sagt i ugnen och det blir kyckling med squash, ananas och morötter som ligger under chili/paprika crème fraîche. Till det blir det ris. Väldigt gott som Svenne (mammas kille) ofta lagade när jag bodde hemma.
Ikväll är det två av mina favoritprogram på tv, kockarnas kamp och hela Sverige bakar. Det sistnämnda kollar jag på hos Frida, vi har inte sjuan. Trevligt med lite mys hos grannar.

Måste bara visa vilken söt bror jag har. Haha!

Hej!

Ida har Tilda och Bea varit här och lunchat. Tilda hade med sig falukorv så det fick bli något så enkelt som falukorv och makaroner. Men fy farao vad gott det är! Så underskattat. Dem åkte hem kl 14 och jag har nu sovit på soffan en timme. Är så himla trött om dagarna och kvällarna nu. Det är nästa lika "illa" som det var i början av graviditeten då jag kunde sova hur länge och ofta som helst.
Är det kroppen som börjar samla energi inför förlossningen tro? Har inte läst något om det men det kanske stämmer. Någon som vet?

Nu ska jag sätta igång och baka två kladdkakor, ett gäng tjejer kommer hit efter kl 18 och vi ska laga tacos och såklart äta efterrätt. Vi är riktiga snask råttor! Förutom Lotten som verkligen låter bli. Men vi andra ser nog ingen anledning till det, haha! Det är ju gott lixom och man lever bara en gång. (Mer min åsikt kanske)
Nej, baka var det ja! Och ta fram köttfärs från frysen.
Hej!

Då var vi inne i den månaden detta år som vi blir föräldrar. Fem dagar kvar till den beräknade dagen men man vet aldrig när det blir av.

Vi hade Monica, Bengt, mamma och Svenne här i söndags på fika och då fick vi alla ett ryck och gjorde klart sovrummet! Det som fattades var ju lite socklar och lister runt fönsterna och efter ett par timmar var det klart. Vi hjälptes åt att bära in alla möbler och det blev riktigt fint. Nu är det bara lite små fix som enbart vi ser (skulle jag tro) som ska fixas med och fönsterbrädor. Men det går ju snabbt att få till! Gardiner ska upp också, när vi hittat några vi gillar.

Idag har jag varit med Frida och hennes syster Amanda i Norrköping, Amanda skulle skriva upp och klarade det! Vi knatade runt vid Ingelsta och inne i stan. Jag har sprungit på toaletten hela tiden idag!! Har ständigt känt mig kissnödig och när jag väl hittat en toalett så är det inte mycket som kommer. Tror nog att hon verkligen ligger och trycker på nu.. Buse!
Jag köpte i alla fall en mobilarm i trä, en kanin med speldosa i, en liten nalle och vinterskor. Var ute efter en kofta från H&M men hittade den inte någonstans så fick beställa den från internet när jag kom hem. Letade upp en 50kr rabattkod och en kod på 10% rabatt så det blev ändå billigare än om jag hade köpt den i butiken. Kanon ju!

Slänger in en bild på lill tösens hörna i sovrummet. Färdig bäddad och fylld med gosedjur. Själv tyckte jag att det blev super mysigt.
Ska visa bilder på resten av sovrummet en annan dag.

Nu ska jag sova, hoppas på en god natts sömn. Sov riktigt dåligt natten som var, inte bra. God natt!