Jisses så trött jag är idag! Natten har varit bra och vi har haft en skön sovmorgon, för mycket sömn kanske?

Vilja sover i soffan nu och jag borde hänga tvätt och plocka på altanen, men jag orkar bara inte. Igår kväll hann jag plocka undan, dammsuga och moppa här nere, skönt att det är klart.

Ska väl börja med att ta fram köttfärs till tacos, Linda kommer ut framåt 16 tiden nämligen.

Puss

Imorse vaknade jag av en liten tjej med paket i famnen. Hon tyckte dock att snöret och pappret var roligare än presenten och kunde underhålla sig med det lääänge. Det prasslade ju så fint.
Frukost på sängen hade hon också fixat, hon kan hon min Vilja!
Nej. Om jag ska vara riktigt ärlig så skickade hon ett litet sms i veckan till sin pappa med vad jag önskade mig. Så lite hjälp fick hon allt.

Inatt var det en annan femma, super tjurig och trött... mamma!! Så när klockan slog fyra så tog Jocke med sig Vilja och la sig på soffan och sov.
Skönt!

Jaja, hoppas på en bättre natt inatt.

Jag vill även passa på att gratta min vackra mamma på mors dag, (även fast jag redan gett henne en pling) och alla andra fina läsare som är mammor. Jag vet minsann att ni är ett gäng som läser.

Så, puss på oss! För det är vi värda ❤❤

Vi är nyvakna sedan en halvtimme tillbaka. Igår fick jag Vilja att somna kl 19 efter ett mysigt bad, dock så vaknade hon kl 20, 21 och 23 men hon somnade snabbt om. Jag kollade på två (!!) filmer även fast städning var prio ett. Men det var skönt att få lite egentid för första gången denna vecka och ikväll kommer Jocke hem, som vi har längtat!!

Jisses vilken sovmorgon vi tagit, men det behövs kan jag lova! Inatt har hon nog vaknat VARJE timme och velat ha mat och varit ledsen. Hon har även vägrat att sova i sin spjälsäng och därför sovit med mig i sängen tredje natten i rad. Igår natt var det nästan likadant men inte så här illa. Vill verkligen inte att det ska bli en vana för jag sover så dåligt då och vaknar av minsta lilla suck hon ger ifrån sig.
Det är ju säkert bara en fas hon går igenom.
Usch vad jag är trött och jag skulle så gärna vilja sova en hel natt. Blir tokig på det här. Jag får även jätte ont i svanken på grund av sängen av att ligga ner och amma, och det är det enda som fungerar när hon vaknar så ofta.
Jag kommer säkert bli pigg under dagen men just nu känns det tok jobbigt.

Det här inlägget skulle upp igår men det gick inte.

Shopping pågår mellan amning och blöjbyten på Marieberg.

I lördags var Vilja och storhandlade till sitt namngivningskalas.
Skönt att hon gör något! = hon åt på plasten på allt hon kunde komma åt.

Jag har världens sötaste bredvid mig i sängen inatt. Jocke är återigen iväg till Ängelholm för utbildning och kommer hem på fredag, så då passar jag på att ha henne lite hos mig. Vi har en 160 säng och det är lite på gränsen till för trångt när vi är tre. I alla fall nu när hon har börjat röra på sig en himla massa.
Men innan barn nummer två så Ska vi ha köpt en ny säng, den här börjar sjunga på sista refrängen..

God natt!

Har fått önskan om ett inlägg där jag ska skriva vad Vilja önskar sig på namngivelsen, jag har hjälpt henne lite på traven och gissat vad hon menar med "dadada". 
 
Jag är medveten om att hon säkert kommer att få dem klassiska sparbössorna, skedar och ramar men har tänkt lite att leksaker, saker till hennes rum och bra-att-ha saker skulle uppskattas mycket av oss.
MEN ett halsband eller armband (som man kanske kan köpa berlocker till senare) som många får, skulle vara kul. Det är ju något som hon har med sig genom hela livet sen.
 
 
Stolen är från Åhlens.
Födelsedagståg från Jabadabado som vi kan använda varje gång hon fyller år. Dem finns ibland i BOKIA affärer.
En liten postlåda från Bruka design som jag tror Ninas kammare har.
Fina tavlor eller affischer, denna är från Brokiga och är så himla fin.
Burkar att ha leksaker i. Vi har en gul med moln på, mellan storleken. Dessa är från Färg och Form och finns på dem flesta babyproffsen butiker. 
 
 
 
Ett par riktiga lära gå skor som är stabila och rejäla. Dessa är från Kavat och ska vara riktigt bra för små bebeisfötter. Dem finns på många skobutiker men även på lindex hemsida. Jag tror att storleken 18 eller 19 skulle passa bra. Även sommarskor som hon inte har, hon kommer nog inte kunna gå i sommar men säkert vilja knata runt med hjälp av våra händer. Kläder i storlek 74 och uppåt. 
 
Leksaker! Nog för att hon har leksaker men vi märker att hon börjar vilja ha lite kluriga saker. Som sorteringslådor och dragleksaker
Även en lära gå vagn kan ju vara bra att ha. Sparbössorna är i trä och är väldigt fina jämfört med dem klassiska och rätt så tråkiga, men det finns även sparbössor med grisar med små kronor på huvudet. 
Plåtbilen är från Jabadabado och är så himla fin! Jag vet att dem även har funnits på leksaksboden i stan så dem finns säkert i andra leksaksaffärer också.  
 
Det är så svårt att veta vad man ska svara när alla frågar. Men nu har jag samlat ihop så mycket jag kan och hoppas att det kan hjälpa lite. 

Imorse fick jag mig en överraskning när jag öppnade kylen.
En köttbullemacka som Jocke gjorde åt mig imorse när han kom hem från jobbet ❤

Jahaja. 2 1/2 timme senare då. Nu sover hon äntligen. Vägrade bröstet, famnen, vaggning, pappa, tv tittande och vagnen inomhus. Det går minsann inte att lura henne.
Så efter 20 minuters promenad så dög det tydligen att somna. Jaja, hoppas på bättre nattning imorgon.

NU - Eurovision!

God mat har precis ätits och nu ska jag lägga Vilja och sen slå på tv:n för att (för nästan första gången) kolla på Eurovision. Jocke åker iväg och jobbar om en timme så kvällen ska jag spendera ensam, vilket är rätt skönt ändå på något vis.

Vilja har börjat snurra runt när hon sover och nu hittade jag henne så här i sin säng.
Ledsen tjej för att mamma visade sig och sen gick iväg i två sekunder, det är då det fungerar nu. Hon är väldigt mammig våran tös.

Eftersom jag ammar (jag helammar fortfarande) så dricker jag en hel del vatten och blir som törstigast på kvällarna och nätterna (vet inte varför?!). Som i sin tur gör att jag behöver gå på toaletten minst en gång per två. Oftast tre eller fyra. Då behöver jag springa ner och jag börjar bli fruktansvärt trött på det!! Oftast så går jag innan jag ammar och då ligger Vilja ibland och är ledsen och istället för att få det gjort super snabbt så tar det ju sådan tid.
Nu tänker ju säkert ni "lilla vän, har du inga andra bekymmer som är värre" och det kan jag säga att jodå det har jag!
Det är jobbigare att duscha(!!).

Varje gång blir det ett sådant projekt, det är inte bara att ta en snabb liten dusch medan Vilja ligger på en filt och leker eller på morgonen då jag förr kunde smita in och duscha på två minuter medan hon ligger i sin säng och leker. Utan man ska ner i källaren bland spindlar och skit. Blä. Det är så trångt också! Alltså själva duschutrymmet. Det är bra mycket mindre än en standard dusch, sen kanske man ska lägga till att vi har tryckt in den i ett litet hörn och därför förlorat några (livsviktiga?) centimetrar. Jag kan visa en bild om ni vill.

Jag tror att det jag försöker få fram är att - fy farao in i bomben vad det ska bli skönt när man kan kissa och duscha här uppe igen!! Jag känner redan utav bara tanken att jag kommer att gå som på moln i nästan exakt en månad.

Ni får ta att jag är lite (mycket) bitter. Jag har fått tillbaka "ni vet vad" som inte varit och hälsat på på ungefär 1 1/2 år. och mitt humör är inte att leka med. Usch.
Nu ska jag somna om. Första kissen och amningen för natten är avklarad.

Igår var tisdagsgänget här, vi grillade och hade det så himla kul! 
Anledningen till att vi har det lite löjliga namnet "tisdagsgänget" är att när vi var mindre så sågs vi varje tisdag. Oftast här i Marmorbyn, nu ses vi inte varje vecka längre, men vi försöker få ihop det så gott det går. 
 
Så, igår var vi i alla fall här. Kvällen var otroligt bra och vi hade många intressanta samtalsämnen. Vi pratade bland annat om att vi är glada över att ha kommit över det där "skit snack stadiet" som vi hade förr. Du vet, när man skvallrar och berättar vad man hört och vem som gjort vad. Inte alls intressant längre! Nu är vi mer fokuserade på OSS och på hur vi mår och vad vi tycker. Jag älskar det! Jag älskar att vi har vuxit upp och känner varandra så väl. 
Alla borde ha ett tisdagsgäng att luta sig tillbaka emot. 
 
Här har ni fina bilder som togs under kvällen <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag känner mig så pysslig och vill göra en massa saker till Viljas rum! Man kan nästan tro att jag boar..
Mitt senaste projekt har varit pom poms som ska sitta i taket i Viljas rum. Jag tror och hoppas att det kommer bli jätte fint, det var inte alls svårt men lite tålamod behövs.

Jag har inte gjort dem klotrunda, dem köpte vi i Göteborg.

När vi var på Naturhistoriska i Göteborg så hittade jag denna plansch som jag kollat på länge länge. Och när den var billigare än vad jag har sett på internet så kunde jag inte låta bli! Eller det var ju ioförsig Jocke som stod för betalningen, Men, jag är super nöjd!! Oj så fin den kommer bli i Viljas rum sen ❤

Vilken bra dag vi hade igår!
Först kom Tilda ut med en himla massa fika och myste. På kvällen kom Frida, Tobbe, Lina och Isak hit med varsin bebis. Vi grillade och pratade om bebisar (vad annars?). Det är lite kul för mellan Vilja och Carl är det tre månader och det är en månad mellan Carl och Alwin. Tänk vad kul dem kommer ha tillsammans när dem börjar förstå lite mer. Vi la alla på en filt för att fota och Vilja ville inte alls ligga stilla, hon rullade bara runt hela tiden.

Idag har jag varit på bakluckeloppis med Frida, Alwin och Hanna och fyndade lite till Vilja. Kan visa om ni vill.

Tilda kom förbi på en snabb fika och nu är Anna och Jens här för middag. Det ska blir hamburgare! Jag sitter och ammar och tänkte lägga Vilja för natten.

Jag har varit lite frånvarande här men det hat varit mycket nu!
Vi kom hem från Ängelholm och Göteborg i söndags och sedan dess har det varit full fart känns det som.
Vilja har varit magsjuk och kräkts så vi fick snällt ställa in Valborgs planerna och mysa hemma istället, med undantag från en liten promenad för att kolla brasan.
Igår var det vårstädning i trädgården och vi krattade, rensade och klippte en himla massa. Av alla pinnar och annat så gjorde vi en stor brasa. Charlie och Maria var här och hjälpte till och så kom Danne över med korv som vi grillade på pinnar.

Badrummet är näästan helt klart, det ska bli så skönt och jag längtar verkligen! Det som är kvar är att Hampus ska koppla in vattnet och så ska vi sätta fast dusch dörren och så lite små fix med spegel och så. Ni ska såklart få se bilder sen.

Vi ska åka in till BVC snart för att kolla vikten på Vilja, hon hade ju gått ner i sist och hoppas att hon har gått upp nu.

Varför sova på rygg när man kan sova såhär i vaggan?