Jag blev utmanad av Jill att skriva 8 sanningar om mig själv. 

Så här har ni dem: 

1 Jag har dyslexi och är rädd att skriva fel och stava tokigt. Läser alltid igenom några extra gånger och googlar det jag inte kan stava till. Jocke får ofta frågor om hur saker och ting stavas. 

Här är några ord som jag vill stava såhär:

Kännslor

Välkommna 

Kännda 

Endå  

Imellan 

Dyselexi  

Glömm 

Glömmde  

2 Jag hat alltid velat ha barn väldigt tidigt och har aldrig haft jobb karriär som mål utan karriär i familj som mål.

3 Jag älskar att göra listor och gör det över nästan allt. När jag ska städa så skriver jag ner allt som måste göras och bockar av sakerna vartefter. Ska jag handla mat så skriver jag ner allt först, sen så delar jag in allt i den ordningen man hämtar sakerna på. Om jag skriver fel eller kommer på en sak som skulle varit med på listan så skriver jag helst om den. Oftast får jag skriva om två tre gånger. 

4 Jag äter nästan aldrig kanterna på rostat bröd, jag tycker inte alls om dem och tar alltid bort dem. Mackan får inte heller vara så varm så att smöret smälter, så brukar oftast luta den mot något så den svalnar lite innan. Ligger den på tallriken och svalnar så blir det blött under. Och så ska det inte vara!

5 Nu härmar jag dig lite Jill

Jag har flyttat 12 gånger i hela mitt liv varav dem senaste 12 åren så har jag flyttat 10 gånger. 

6 Jag har otroligt svårt för offentliga toaletter (inte hemma hos folk) och tycker det är så äckligt även fast den kan se hur ren som helst ut. Tar helst inte i dörrhandtaget utan öppnar det ofta med armbågen eller med ett papper i handen och känner mig nästan lite äcklig efter ett besök på en offentlig toalett. 

7 Jag klagar väldigt ofta på andra när jag kör bil. T.ex. om någon går ut framför bilen eller om någon kör lite för sakta så kan jag bara inte låta bli att påpeka hur knäppa dem är och att dem är rent ut sagt dumma i huvudet. Synd men sant. (Har dock lovar Jocke att  bättra mig)

8 Innan jag träffade Jocke så ville jag inte gifta mig eller förlova mig. Har aldrig drömt om hur mitt bröllop ska vara utan det är dem senaste två, tre åren som jag börjat fundera på bröllop och hur jag vill att det ska vara, vart jag vill gifta mig, vilken klänning och vilken bukett jag vill ha. Känn ingen press Jocke. 

Oj vilken sovmorgon vi fick till det idag, fröken här ville gå upp kl 07.15 först men jag lyckades få henne att somna om i våran säng, skönt och mysigt.

Det blev ingen babysång för oss idag då Vilja fortfarande är lite förkyld och jag vill inte smitta någon annan liten bebis. Men nästa vecka så SKA vi gå! Nu var det allt för längesedan!


Igår var hon riktigt trött och sov såhär på mig en timme.

Utveckligen av Vilja går i rasande tempo och bara den sedaste veckan har hon börjat med så många nya saker! 
 
Tänkte sammanfatta lite om vad hon har gjort när. Har skrivit upp många fler saker men här är dem "största" sakerna.
 
Första ögonkontakten - 11 november, 22 dagar gammal.
Första leendet - 20 november, en månad.
Upptäckte sina händer  - 7 Januari, två månader, två veckor och fyra dagar.
Kunde greppa tag om en leksak - 9 Januari.
Första skrattet - 16 Februari, ca fyra månader. 
Upptäckte sin tunga 3 Mars.
Tog tag i sina fötter själv - 5 Mars.
Vände sig från rygg till mage 15 Mars, fem dagar ifrån fem månader.
 
Än så länge så skrattar hon inte så mycket men man hör att hon försöker få fram riktiga skratt.
 
Imorgon blir hon fem månader, våran lilla pärla <3
 
 
 
 
 
 

Vi ligger i soffan och Vilja sover sedan en timme tillbaka. Hon har fått fem månaders sprutan idag plus en snorig näsa på det så hon är väldigt trött. Nu håller vi tummarna på att febern inte smyger sig på men tyvärr så tror jag redan att den är och hälsar på. Hoppas bara att natten blir lugn.

Jag ligger här och torkar hennes lilla nästa och ska återgå till filmen jag är inte i. Hej!

Igår hade jag en så himla bra dag! Började dagen med sovmorgon till 10.30 (!!) och efter en promenad med Tobbe, Frida, Alwin, Tilla, Jocke och Vilja (Hahaha, vi är många nu!) så åkte jag in till stan för att gå på Afternoon Tea med Tilda, Britt och mamma. Det var det bästa jag ätit på länge! Mor och dotter tid är så viktigt.
När jag kom hem så åkte Jocke iväg på grabbkväll hos Jens och Tilda kom hit och umgicks med mig och Vilja. Vi kollade på film och pratade om sånt som bara riktigt nära vänner pratar om. Vi hade det både kul och mysigt.

Nu har min J åkt ner till Ängelholm igen och jag ska packa ihop mig och Vilja när hon vaknat och äta tacos hos Tilda och Simon.
Ha en trevlig kväll allesammans!

Jag är så glad!! Igår kom Frida och Tobias förbi med lille Alwin i vagnen, dem är äntligen hemma och det känns så skönt! Jag är lite snuvig och får snällt vänta på att gosa med honom, men sen så!
Då kommer du inte undan Alwin ❤

Idag kommer Jocke äntligen hem efter att ha varit i Ängelholm hela veckan. Oj vad vi har längtat! Han åker söndag eftermiddag igen så helgen kommet går fort men vi får göra det bästa utav det.
Natten har varit bra och Vilja sov till 8, hela veckan har hon velat gått upp klockan 7 så det var skönt med en liten sovmorgon.

Hela veckan har jag haft byggkillar här och idag ska Göran som han heter börja sätta kakel. Det går undan! Innan han kommer så ska jag mäta en massa och bestämma hur stor duschen ska vara. Många beslut att ta.

Igår hade vi en skön hemmadag och Emma kom ut på besök, det var riktigt längesen vi umgicks själva och trevligt hade vi.

Nu har fröken här visst somnat om och det är så frestande att göra detsamma men då kommer jag vara så trött när jag vaknar sen.
Dags för lite frukost.

Försöker natta en hysterisk liten tös. Det är inte lätt. Vi kör ju på fem-minuters-metoden och det är sällan man behöver ta upp henne mer än en gång. Men nu är hon så ledsen och skriker så det gör riktigt ont i mitt mamma hjärta.
Det är så svårt att låta bli att ta upp henne, men jag försöker stå ut och än så länge så har jag inte tagit upp henne innan tiden är slut.
30 sekunder kvar nu, måste kila.

Idag fick jag blombud och det händer inte ofta! Senast var nog förra alla hjärtans dag. Det var Tilda som uppmuntrade mig med en vacker bukett med tulpaner.
Den tjejen vet hur man får mig glad ❤

Om jag hade lagt mig klockan 19 igår när Vilja somnade i mitt knä så hade jag fått sovit nio timmar i streck!! Hon vaknade inte förrän klockan var fyra och ville ha mat. Det hade varit underbart skönt. Hon har velat gå upp i en timme nu, så det är väl dags att möta denna dag.

Jag saknar Frida. Hon är i Eskilstuna med sin lilla familj på tre. Eller dem är ju fyra, en medlem saknas, Tilla, men hon är hos Tobias föräldrar. I
alla fall så saknar jag henne nu och vill ha hem henne! Det är skönare att ha sällskap på promenaderna eller att bara ses när man har tråkigt.
Sen så ska det ju såklart bli kul att träffa lill killen som ska heta Alwin. Så himla fint namn.

Så, Frida. KOM HEM SNART!!!

Idag har vi varit på mammaträff och efter en promenad från BVC ner till stan så hälsade vi på Tilda som inte är helt kry. Hon fick Vilja att skratta som aldrig förr, underbart att så små söta ljud kan göra så man känner sig så otroligt stolt och lycklig.
När vi kom hem så somnade Vilja i min famn och när klockan var 20 så gick jag upp och la en väldigt trött tös.

Imorgon ska vi på babysim utan pappan och sen ska vi luncha med min mamma.
Men nu ska jag sova.

Om nio dagar blir Vilja fem månader, jag har inte fått sovit en hel natt på snart FEM MÅNADER. Påstås ju att vi kvinnor klarar av att vakna många gånger per natt utan att bli trötta och knäppa på dagarna på grund av hormoner. Jämfört med karlarna då jag ser att Jocke kan vara helt förstörd om han har råkat vakna två gånger på en natt medan jag gått upp kanske fem gånger.
Äh, jag vet inte vad jag vill få fram. Det ska bara bli så skönt att få sova en hel natt utan att behöva vakna. Men än känns den dagen väldigt långt borta.

Godmorgon.

Nu har Jocke åkt ner till Ängelholm för utbildning och kommer hem på fredag kväll och åker nästa söndag igen. Just nu så känns det riktigt jobbigt att behöva vara själv med Vilja men jag vet att det kommer kännas bättre imorgon.
Vet också att det är jobbigare för honom att vara ifrån oss.
Får försöka få dagarna att gå genom att bjuda över vänner och gå promenader.

Jag beundrar alla ensamstående mammor där ute i alla fall, det är en sak som är säkert! Snacka om superkvinnor.

Nu ska jag mysa med min dotter ❤

Har haft en väldigt bra dag trots att det inte blev någon babysång. 

Vid 12 åkte jag och Vilja till Eskilstuna och lunchade med Tobbe och Frida, lill killen får inte lämna avdelningen men jag fick se så fina bilder så deras son och jag kan inte sluta tjata om att han är så himla fin!

Han fick lite nya kläder av oss och lite som Vilja hade som nyfödd, han växer nog i storlek 50 snart.

 

Strosade runt på Tuna Park en sväng medans Vilja sov och var hemma kl 17 igen. Skönt att komma hem när solen fortfarande är uppe. 

 

Imorgon är Jocke ledig och han ska fixa med badrummet, kvällen är inte planerad så det visar sig vad vi hittar på.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. God natt!

Trodde ju som vanligt att det var babysång idag men när jag kom dit så var Birgitta sjuk. Hon som har skickat sms till alla hade inte mitt nummer. Så nu sitter jag på Sultans city och fikar Chai latte med skummboll i min ensamhet. Eller Vilja är ju med såklart.

Nu ringde mamma och ska göra mig sällskap också, mysigt!

Igår började dagen med babysim och Vilja dök under vattnet tre gånger och var så duktig! Klart hon fick med sig ett diplom hem som bevis att hon klarade det.
 
Efter babysimmet så lunchade jag och Vilja med Jill, det var evigheter sedan vi sist sågs och vi hade det väldigt trevligt på Sköna Gertruds. 
På kvällen kom Linda hit och vi åt tacos och kollade på Mindy och Maria. En väldigt skön tisdag helt enkelt.
 
Idag har jag äntligen fått pratat med Frida och det var så kul att höra hur bra dem mådde och hur förlossningen hade gått. Om dem har tur så får dem ju komma hem om en vecka, jag håller alla tummar och tår!! Det ska bli så underbart att krama om lille ..... och få pussa på honom! Han har fått ett så himla fint namn men vill inte skriva ut det här innan Frida själv har berättat. 
 
Annars så har Vilja och jag varit på promenad idag, vi tog en sväng till Vingåker för att köpa ett babygym som jag hittade på blocket. Vilket kap alltså! 200;- för ett laban gym som ser helt nytt ut! 
 
Nu ska jag stänga ner här och ta fram lite fika, svärmor och svärfar kommer hit på besök.
 
 

Nu har dem äntligen börjat med vårt badrum som har torkat klart efter vattenskada. Det lär ta några veckor men kommer säkert att kännas snabbt!

Idag åkte vi till Marieberg med Tilda och kikade runt. Vilja fick ett stort mjukt päron av mig som ska vara på hennes rum, hittade lite fina kläder till Frida och Tobbes lille knodd som inte fått något namn ännu. Storlek 50 och så himla smått! Han är född i vecka 34+2 så han hade väldigt bråttom ut. Får förhoppningsvis träffa dem snart! I alla fall träffa Frida och krama på henne ❤
Köpte även servetter och en super fin vin karaff som jag tänkte använda som vanlig tillbringare.

Vilja var glad nästan hela tiden och det är så skönt när hon visar sin bästa sida.

Men nu tänkte jag sova, imorgon är det babysim och sen ska vi luncha med Jill.



God natt.

Igår klockan 15.34 fick Frida och Tobias äntligen träffa sin bebis som hade väldigt bråttom ut.
En liten kille på bara 2314 gram blev det och vad jag kan se så ser han så fin ut!

Älskade vän, grattis! Jag är så förväntansfull på att få träffa eran prins och så stolt över dig ❤

Vad jag älskar denna lilla människa! Är så lycklig över att just du kom till oss Vilja!

Jag är extra glad och lycklig ikväll ska ni veta! Något stort har hänt..

Vilja har alltid gillat när Jocke spelar gitarr och har den senaste tiden ofta somnat när han spelar. I förrgår när han spelade och hon satt i hans knä så blev hon så ledsen och arg när han slutade och lugn igen när spelade igen. Var tvungen att ta fram kameran och fota lite, såg så himla roligt ut. 
 
 
 
 

Riktigt skönt att sova ut! Jocke gick upp kl 7 för att kolla på Vasaloppet, förstår inte det roliga med det! Hade aldrig tittat på det innan vi blev tillsammans, det är ett måste för hela familjen Andersson.
Helgen har varit lugnt, i fredags blev vi bjudna på mat hos mamma, dem har en liten vedeldad bastu på tomten så vi passade på att basta medan vi hade barnvakt.
Igår var vi bara hemma, hade besök på förmiddagen och efter en promenad så kollade vi på film och bara va.