Igår var det babysim och vi fick äntligen doppa ner bebisarna under vattnet. Gick hur bra som helst även fast jag var en aning nervös. Vi ska fortsätta gå nästa termin också som börjar vecka 10 och det är riktigt roligt, vi märker på Vilja att hon gillar det väldigt mycket också.

Efter babysimmet gick vi en långpromenad med Lina och Carl, sen så for vi hem till Tilda en sväng innan vi åkte hem. Jag tog upp kräftor från frysen i förrgår så igår åt vi (jag) kräftor. Åt upp ett helt kilo!! Nu vill jag inte äta kräftor förrän slutet på sommaren, men gott var det!

Idag ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Kanske hälsa på Frida och ta en promenad i det fina vädret.
Men först en dusch.

Igår morse hittade jag Vilja såhär i sin säng, haha!

Nu har jag tillslut beställt en ordentlig amningsbh, äntligen!! Jag har levt i mina bh:ar från hm och gillar dem inte riktigt. Dem sitter inte bra och har jobbiga byglar som skär in i sidan. Längtar så tills jag får hem denna och jag hoppas den kommer att passa!

Förra lördagen var vi på kalas hemma hos Hanna och Emil då Thexas fyllde tre år. Han hade varit duktig och rensat bort alla bebis leksaker och då fick Vilja en jätte fin skallra som hon gärna leker och slår med.
 
Tack snälla Thexas, Vilja tycker om den väldigt mycket! 
 

 
 
När vi var hemma hos Hanna idag så blev jag så sugen på att göra i ordning Viljas rum, såg hur fint Ellen får det i sitt fina rum. Jag vill verkligen göra det nu! Tapetsera om, köpa en massa fina saker och göra det mysigt. Finns så mycket fint och efter badrummet är klart så ska det bli så kul att börja fixa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag lyckades få Vilja att somna om för ett par timmar sedan så nu ligger vi här nyvakna och myser. Vi ska bege oss ner mot källaren där en dusch väntar för mig och senare ska vi på mammaträff hemma hos Hanna och Ellen.

Det är inte jag som är gravid utan Frida! Har appen på mobilen så jag håller reda på vilken vecka hon är i.
Än dröjer det nog ett tag till innan Vilja får ett syskon :)

Tiden går fort och snart är du här, du lilla hemliga bebis!! Jag vet inte vad du är för någon men det ska bli så spännande att få reda på det. Din mamma och pappa är så envisa och vill hålla det hemligt. Jag är så nyfiken så jag håller på att spricka!


Men nu börjar det äntligen närma sig ❤

Har kämpat i 45 minuter med att få Vilja att somna. Vi kör fortfarande med att hon får vara ledsen i högst fem minuter, sen tar vi upp henne och när hon är lugn igen så lägger vi ner henne. Men hon brukar oftast bli tyst och somna efter fyra minuter och kanske 50 sekunder.
Men nu har hon har varit helt hysterisk här, hulkat, snorat och skrikit.
Nu har hon äntligen somnat och jag ska gå ner i källaren och duscha. 

Vi har nu köpt en första sak till Viljas rum. Klossar som man kan stapla på varandra, jag tror säkert att hon kommer tycka dem är roliga när hon är äldre.

Lusten för att blogga har inte funnits där och har väl inte riktigt kommit tillbaka ännu. Men snart så!!

Vi har äntligen fått höra Viljas första skratt, den 16 februari. Men har knappt fått hör det efteråt, men det kommer nog. Igår blev hon fyra månader och väger nu 7000 gr, hon har gått upp nästan exakt ett kilo varje månad alltså. Hon låter en himla massa och kan nu sitt i sin stol med stöd utav filtar.
Igår fick hon smaka lite rån men förstod inte alls vad vi höll på med eller vad hon skulle göra. Haha!
Hon är riktigt busig ibland när hon ska ha mat, kollar på allt annat och pratar jag i telefonen samtidigt så ska hon kolla på mig istället för att äta. Hon är väldigt nyfiken på omgivningen alltså.

Igår var vi uppe i Stockholm och det var första gången vi åkte med henne så långt, hon var riktigt arg efter att fått suttit i bilen dit i ungefär 5 timmar med en massa pauser. Vi var ute efter badrumslampor men hittade inga vi tyckte om.
Sen var vi hemma hos Jockes syster Johanna och Andreas, dem bjöd på mat och vi pratade en massa.
Vilja sov hela vägen hem och vi var väl hemma runt halv ett tiden.

Idag ska vi bara ta det lugnt och jag ska ta en dusch här.

Nu ska vi strax iväg på kalas med Frida!

Har precis varit uppe och bytt blöja och Vilja har somnat om. Jag blev rätt så pigg men ska försöka somna om och få ihop några fler timmar. Jocke är iväg och jobbar och han borde komma hem om en timme, han jobbar hela helgen men är ledig måndag och tisdag.

Ikväll (igår kväll?) var Hampus och Pernilla här, männen snickrade med badrum och vi kvinnor lagade mat. Mycket gott och trevligt!

Ska välja vad vi ska ha för lampor i badrummet (förutom spottarna i taket) och jag tycker det är väldigt svårt. Vi ska ju ha dubbelhandfat och då ska man kanske ha två lampor över varje handfat, eller? På väggen alltså, ovanför spegeln.
Ska komma iväg och köpa några snart i alla fall, eller om vi beställer.

Nej, somna om var det ja.


Funderar på dem här lamporna.

Vi ska strax in till stan, Vilja ska få ett babygym och sen ska vi hem till en av favoriterna, Linda och äta mat!

Jag har klagat en del på att Jocke har så många jackor som hänger i vägen och tar upp mycket plats. Han försökte förklara att det var MINA jackor som tog plats men jag trodde honom inte.

Så han gick ut och började räkna.

Han kom fram till att han har typ 4 jackor.

Och jag har... Eh.. 13.
13 JACKOR!

En skidjacka, fyra vinterjackor, en täckjacka, en regnjacka, två jeansjackor och fyra vår/höst jackor av olika slag.

Har jag ovanligt många? Det känns inte som det, varje år kommer det ju in någon fin vår/höst jacka som man vill ha.

Har du räknat någon gång? Hur många har ni där ute?


Jocke rensade och tog ner dem flesta av mina, så nu hänger "bara" 5 där. Ja det blev ju väldigt luftigt på krokarna!

Riktigt dåligt med uppdateringar var det här. Sorry.
Allt är bra med oss!

I lördags var jag och Vilja inne i stan och jag blev bjuden på fika av mamma, Svenne och Albin. Vilja fick fina kläder och jag fick två tröjor av mamma. Tycker det är så svårt att köpa kläder till sig själv efter graviditeten. Att hitta fina kläder är inte så svårt men att hitta något fint som är smidigt att amma i är lite utav en utmaning tycker jag nog. Känns som att jag måste ha amningslinnen under allt.
På kvällen var vi på Charlie och Marias bröllopsfest, super kul även fast Vilja var trött och lite ledsen.

I söndags hade vi födelsedagsfika här och fick bland annat presentkort på Åhléns, så igår köpte jag helt nytt porslin. Det gammal hade några år på nacken och jag tror inte att det fanns en enda tallrik som var hel.
Vita och fräscha blev det i alla fall.

Igår träffades mammagruppen på fika hos Melinda och på kvällen åt vi mat här med Frida och Tobbe.

Idag var det babysim, vi var så trötta när vi kom hem att alla tre somnade på soffan och sov i tre timmar. Det behövdes nog.

Jocke åkte iväg till jobbet kl 22
för att jobba natt, Vilja somnade vid 21 tiden så jag passade på att måla en vägg nere i källaren.
Men nu är jag riktigt trött och ska sova.

Vi har varit vakna sedan kl 8 och jag sitter här i soffan och kollar på Nyhetsmorgon med ansiktsmask i form av ägg på mig medan Vilja tränar (tuggar på) i sitt babygym.

Snart ska jag duscha och tvätta håret men först vill jag se Isabella Löwengrip på Nyhetsmorgon.

Jag vaknade precis, har sovit en sväng i soffan med musik i öronen och hörselkåpor, haha!! Väldigt skönt.
Vi somnade aldrig om imorse utan fick snällt stiga upp, Agnes kom och tog med Vilja ut för en promenad så jag kunde äta frukost, städa och duscha. Hon är bra hon!

På eftermiddagen kom Hampus hit och dem har rivit ner avloppsröret och satt dit ett nytt medan jag bakade en massa här hemma tills på söndag då vi ska ha kalas här. Vilja fick ha hörselkåporna på sig och verkade inte ha något emot det.

Jocke håller på att steka pannkakor som han ska ha med sig till Svenska rallyt imorgon. Han och Tobias åker kl 5 och jag är inte avundsjuk.

Nu ska jag ta mig upp från soffan och ta något att äta.

Hoppas alla har en fin fredagskväll.

När det rivs här hemma så åker hörselkåporna fram!

Jag är så trött!!! Vilja har varit vaken en halvtimme och vill gå upp men försöker få henne att somna om. Ni kanske tycker att klockan åtta inte är så tidigt, det är det inte heller, men hon har velat haft mat varannan timme inatt. När klockan slog sju la jag henne i våran säng men nu tror jag faktiskt att hon har somnat bredvid mig, ska försöka få ihop några timmar till.

Innan jag lägger mig måste jag bara tipsa er om ett Chai latte pulver som är gudomligt gott! Köpte det på Sköna Gertruds och det smakar precis som på fiken. Man ska ha det i vatten men jag har mjölk, tycker det blir så mycket godare!

Imorse var vi på babysång sen var vi på stan en sväng med Emma och Viktor och sen åkte jag och Vilja hem till Lina och Isak för att hälsa på deras lille älskling, Carl.
Han var riktigt söt och otroligt liten! Har så svårt att förstå att min lilla bebis har varit så liten, ännu mindre till och med för Carl vägde mer än vad Vilja gjorde. Det kändes så himla konstigt i alla fall. Fick fika och mat där sen fick jag med mig en trött tös hem som somnade så fort bilen började rulla.

Väl hemma fick jag ett trevligt besök av Viljas sysslingar med föräldrar, dem hade med sig gott fika också.

Senare kom Agnes och Emma över och tog en långpromenad med Vilja så jag fick ta hand om lite saker här hemma, så skönt och väldigt snällt av dem. Kändes helt underbart att få plocka utan att behöva hålla koll.


Vi lämnar en väldigt jobbig och känslomässig kväll bakom oss i alla fall och hoppas att helgen blir kul med bröllopsfest och födelsedgsfiranden.

Nu ska jag gå upp och sova, håller på att tuppa av här. God natt.

Ni är det bästa jag har, jag älskar er så mycket. Min fina lilla familj ❤


Pappa och dotter myser framför brasan ❤

Ingen av mig och Jocke är med i kyrkan och vi är inte speciellt sugna på att döpa Vilja då vi själva inte är så intresserade utav kyrkan. Men namngivelsekalas ska vi ha och har kommit fram till ett datum vi tror kommer passa. Hon kommer dock vara runt sju månader men det tycker jag inte spelar någon roll. Vi ska vara här hemma hade vi tänkt då vi har plats för en del både på altanen och i trädgården. Men vi är lite kluvna med vilka vi ska bjuda. Antingen bjuder man ju ALLA. Alltså vänner, familj, kusiner, ja ni fattar. Men tanken har slagit oss att det kanske är bäst att bjuda dem man umgås med. Bara dem som är nära både oss och Vilja, Jag har sjukt många kusiner, både halv och hel och Jocke med som dessutom har tusen kusinbarn (känns det som). Vi skulle nog bli alldeles för många om vi bjöd alla, men jag är så rädd för att göra någon besviken.
 
Finns det några där ute som haft dop eller namngivelsekalas?
Hur gjorde ni, vilka bjöd ni och vad bjöd ni på för gott?
 
Skulle vara Väldigt tacksam för svar, är så kluven!

Idag är en lite speciell dag. För exakt ett år sedan så kissade jag på en sticka och upptäckte då att jag hade ett litet frö i min mage som skulle växa sig stark och bli mitt barn. Var då i vecka fem och blev så otroligt glad och överraskad.


Idag har vi varit inne i stan och fikat med en släkting som heter Solveig. Vilja fick en massa kläder och jag köpte en liten välkommen till världen present till lille Carl som är Lina och Isaks son. Han kom på beräknat datum och imorgon ska jag och Vilja få träffa honom, endast sju dagar gammal, ska bli mysigt. Nu håller jag på att lägga Vilja och hon är väldigt ledsen, så jobbigt för hjärtat.
När hon somnat ska jag gå ner och lägga mig på soffan och bara vara, Jocke åkte precis iväg till Nässjö på kurs och kommer hem imorgon kväll.

Ha en trevlig kväll!

Har precis kommit hem från mammagruppen (som jag trodde var hjärt och lungräddnings kurs, så fel man kan ha!) och lagt mig på soffan en stund i hopp om att få lite vila. Men Vilja vaknade för en liten stund sedan och ligger och pratar för fullt och börjar tröttna på att ligga själv. Klockan 18 kommer pappa och Ulrica ut och ska få mat sen ska vi få svar på hur länge badrummet behöver stå och torka, håll tummarna är ni snälla!

Jag ska plocka upp Vilja här och leka lite med henne.


Vi myste hos Tilda igår med te och goda chokladbollar, hon åker till Thailand imorgon och kommer vara saknad!

Igår fick jag en molande värk i magen, precis som mensvärk. Det kom bara sådär, gjorde inte speciellt ont och var över på några sekunder. Men jag fick en sådan underbar känsla i kroppen! Det påminde om värkarna jag hade när Vilja var på väg och det kändes nästan lite skönt och mysigt, haha!

Vi har varit på babysim och idag var Vilja jätte duktig! Kom hem för en liten stund sedan och ska snart in igen för att gå på hjärt och lungräddnings kurs.

Igår tillbringade vi dagen hos Tobbe och Frida.
Eller vi skulle egentligen ut på isen en sväng men när vi hade gått typ 100 meter fick jag panik och började gråta för att isen "pratade" så mycket, så vi gick till dem istället.

I alla fall.
Dem (Tobias) tapetserade och jag tjatade om att hjälpa till. Älskar att tapetsera! Jag fick även uppgiften att tapetsera i deras garderob.
Jag vet inte om det var för att det inte skulle göra något om det blev dåligt - det syns ju knappt ändå.
Eller om det var för att Tobbe inte orkade kräla på golvet.
Ingen vet.

Kul var det i alla fall och Vilja övervakade noga så hennes mamma och Tobias gjorde rätt!
Det bjöds på varm korv med bröd och så drog grabbarna lite el.
Frida målade, lagade mat och.. Ja, var höggravid. Jag fick känna en riktig karatespark från lill* kotten ❤


Nu ska jag sova här, imorgon är det babysim!

Igår hade jag och Jocke lite egentid. Vid kl 16 lämnade vi Vilja hos mamma och Svenne och åkte sedan till Norrköping för att gå ut och äta på Pappa Grappa, så otroligt gott, köttet var perfekt!! Mysigt och trevligt men vi hade super bråttom för att vi kom på att vi kunde klämma in att gå på bio också. Men vi klarade av det galant! Les Miserables såg vi och den var väldigt bra och mäktig. Vi rullade hemåt igen när klockan var 21 och allt hade gått bra med våran älskling. Det var skönt att umgås lite själva även fast jag njuter (nästan) varje sekund med Vilja.

Egentid är något vi kommer att unna oss av rätt så mycket, vi har många som gärna är barnvakter och det uppskattas så!

Imorse låg Vilja i vaggan i bara blöja medan jag åt frukost. Hör att hon börjar bajsa och ska gå till henne för att byta blöja, då har allt åkt ut genom blöjan och hon har bajs på hela ryggen och armarna. Första gången hon bajsar ner sig så! Fast jag tror att det var Jocke som inte drog åt blöjan ordentligt inatt. Haha, lite kul såg det ut iaf!

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera just nu. Vi har farit lugnt några dagar nu så igår blev det ingen babysång eller massage för oss. Vilja är väldigt snorig också, så en hemmadag med en lugn promenad och besök av några av mina tjejer var precis vad vi behövde.

I onsdags var jag och Vilja med Frida i Marieberg och handlade lite. Blev lite smått och gott, bland annat en tavla, lampa till Viljas rum, vårjacka till mig och tabletter till matbordet. Väldigt lyckat!

Vi kickade igång denna fredag med mat på sköna Gertruds, åt deras surdegstoast och jisses vad god den var!! Det blev även inhandling av mat och ett besök på kyrkogården.

Jag håller på att natta Vilja nu för hon är övertrött och Jocke, Charlie och Maria bakar pizza där nere.




Igår (onsdag) kom vår fina Tilda hit och myste med oss, hon åker snart till Thailand och är borta i tre veckor så hon ville fira mig lite i förskott. Fick ett underbart te, praliner, ett fint kort med underbara ord och ett presentkort så jag och Jocke kan gå på bio, Vilja ska vara hos Tilda då.
Hon känner mig allt bra!
Jag kommer sakna henne när hon är borta i Thailand, men förhoppningsvis så kommer tiden gå fort.

Min fina, du är så bra.
Tänk vilken tur jag har som får ha dig som min vän ❤