I vanliga fall så är jag rätt så trött på kvällarna, ja, morgnarna också, men ibland så är jag verkligen en liten nattuggla! I alla fall när det gäller städning. Gillar nämligen att städa på kvällarna.
Jag har precis lagt mig i våran säng med nytvättade sängkläder, så skönt! Jag la Vilja för natten vid kl 22 sen satte jag igång med att städa för fullt där nere. Eller städa och städa, plocka. Plocka undan allt skit och lägga sakerna där dem ska vara.
Jag är totalt hopplös på att plocka undan efter mig och ofta kan man se exakt vart jag har varit.
Har jag målat mina naglar vid soffan, ja då står nagellacket kvar där en vecka eller har jag pysslat vid matbordet så ligger det alltid kvar något. Ja ni fattar. Hopplöst!
Jag har dock blivit liite bättre (mamma och pappa, få ingen chock!) med att plocka bort glas efter mig. Jag dricker gärna vatten och tar då med mig glaset dit jag är och lämna(de)r det sedan där. Gärna med lite vatten i så någon kan sparka omkull det. Vilket har hänt allt för många gånger.
Men nu har jag alltså slutat med detta helt! Jocke är så lättad, haha!
Tillbaka till nuet.
Jag har alltså plockat undan allt där nere och även dammat allt så nu är det bara damsugning och moppning kvar, men det tar jag imorgon.
Åh, jag mår så bra när det är städat hemma och det känns så skönt att komma hem då.
Det är ju fortfarande en hel del saker där nere som ska vara i badrummet egentligen, men nu när vi inte har något så får sakerna stå lite överallt.

Jocke har åkt iväg för att jobba då han jobbar natt denna vecka, och jag ska vänta på att Vilja ska vakna här så hon får mat, hör att hon är på gång.
Sen ska jag sova.
Imorgon ska hela familjen på babysim, mysigt!

God natt alla fina!

Pernilla jobbar på Kicks och gullig som hon är så fick vi en prova på kräm från Estelle & thild till Vilja.
Det är en body cream som är helt fantastisk! Köpte den i full storlek nu när vi var iväg då Vilja har varit torr på benen, armarna och i ansiktet. Har provat med bepanthen och olja men inget har fungerat. Men nu blev hon len på en gång, så jag rekommenderar den starkt.

"BODY CREAM BABY
En vårdande babykräm som är baserad på ekologiskt odlad shea butter och mandelolja av allra högsta kvalitet. Den är anpassad för baby och barn med torr och känslig hud som behöver extra vård. Shea butter har en läkande effekt och mandeloljan är rik på essentiella fettsyror, vitamin A, B1, B2, B6 samt E. Den innehåller även ekologisk aloe vera och ringblomma vilka har en lugnande verkan. Krämen lämnar ingen fet eller kladdig yta och kommer i en praktisk pumpförpackning. 100 ml.


Ta en liten mängd när huden känns torr eller efter dusch och bad då den behöver återfuktas. Krämen kan med fördel användas i ansiktet eller i blöjområdet för att skydda mot väta och irritation."

Jag fick ett presentkort på hm från min lillebror i julklapp. Så igår passade jag på att köpa lite nya kuddfodral till soffan, det blev två vita, två ljust gammelrosa och två rosa. Det blev väldigt bra och härligt med lite nytt! Nu ska jag bara köpa sex innerkuddar från Ikea, dem på bilden är egentligen för små.
Ska försöka hitta en fin ryamatta också för just nu har vi ingen under soffan, tror det får bli en biege från Ikea!

Igår var jag Linda och Vilja hos Agnes i Norrköping. Vi strosade runt på stan och sen lagade vi mat hemma hos Agnes och fikade. Jag köpte en massa bra saker, ska visa er sen. Det var väldigt skönt att träffas!

Idag har vi varit i Vingåker med Frida och lunchat. Jag skulle kolla efter hissgardiner men hittade inga jag ville ha.

Nu har jag precis satt mig i soffan med godis från hemmakväll. Väldigt gott. Ikväll är det familjen annorlunda på tv:n. Älskar det programmet!

Innan jag somnar så måste jag bara berätta att det hände något fantastiskt igår!
Under flera veckor så har jag försökt få mig en liten spark av Fridas bebis som hon bakar i sin fina mage. Men den har vägrat röra sig. Men så igår så fick jag äntligen känna hur hen bökade runt där inne, det kändes så häftigt och speciellt.

Lilla bebis, jag vill att du ska komma ut nu! Jag är så nyfiken på vad du är för en liten fillur.

10 veckor kvar, Jag längtar så!!

Idag har vi bara mys här i Marmorbyn, hela familjen. Sovmorgon till kl 10, lyxfrukost, en sväng ut på isen för att kolla på alla som körde, och jag var förvånandsvärt lugn även fast vi hade med Vilja. Jag brukar inte gilla isen men det kändes bra idag, Vilja fick åka i pulkan men hon sov sig igenom hela färden. Vi lagade plankstek och jag gjorde cheesekake. Köttet blev verkligen perfekt!! Kommer inte ihåg då jag senast åt så gott och mört kött.

Lill tösen hade lite feber ikväll men det gick snabbt över.

Imorgon ska jag och Linda åka till Agnes och mysa! Men nu ska jag sova!

Det var inte bullar Tilda! Utan rågkakor som Jocke bakade imorse. Så gott!! Så imorse åt vi nybakat bröd med köttbullar och rödbetssallad.

Nu ska vi göra plankstek som också är väldigt gott!

Vad tror ni gömmer sig här bakom..? (Vi är i köket)

Nu ska skorvet bort!

Nu har det börjat! Jag hoppades att jag skulle slippa eftersom det inte har hänt ännu. Men så fel jag hade.
Jag har börjat tappat hår.
Mycket. Väldigt mycket.
Jag är inte orolig över att jag ska bli tunnhårig men det är jobbigt med hårstrån överallt. Jag försöker verkligen slänga det i toaletten men ändå hittar jag hår överallt. Det började i alla fall för ungefär en vecka sedan och jag är glad över att Sussie inte tunnade ur mitt hår när jag var där.
Hon berättade att man kan börja tappa runt tre till sex månader efter bebisen är född om man helammar, vilket jag gör.

Någon som vet hur länge man tappar? Det är väl inte i flera månader, eller?

Åh vilken underbar dag det har varit!

Det började med att vi försov oss en
smula och gick upp 30 min innan vi skulle åka.
Men vadå tänker ni säkert nu, 30 min kan man ju bli klar på.
Självklart kan man det säger jag då! Men.
Att få klar en liten bebis är inte lika lätt kan jag säga! Det ska ammas, byta blöja, ta av pyjamas, välja kläder, ta på alla kläder, ta på overall och trixa med bilstol. Jag hann i alla fall få i mig lite frukt som frukost som blev över då Tilda var här. Tur att jag hade kupévärmaren igång så jag slapp skrapa rutorna på bilen.
Babysången var mysig och efteråt tog jag en promenad så Vilja fick sova en sväng innan babymassagen. Hämtade en fin bebis klänning jag köpt genom Facebook och fick med två fina bodys på köpet. Super snällt!
Massagen gick bra och vi i mammagruppen bestämde att vi skulle ta en frukost någon dag men vi skulle kolla nästa gång när alla kan.
Sen blev det en härlig långpromenad med Lina. Djulörundan med strålande solsken! (Åh vad jag saknat den promenad rundan!!) Blev även bjuden på chokladtårta med tryffel (som var gudomligt god!) och latte efter promenaden.

Nu har fröken här precis somnat i sin säng. Hon har varit igång från kl 15 med bara två-tre korta sovstunder på typ 10 min var, i vanliga fall så brukar hon orka vara vaken två timmar i sträck och sen sova i typ 1-2 timmar. Men inte idag tydligen. Mycket nya intryck tror jag. I alla fall så var hon riktigt övertrött.

Nu ska jag snart sova och imorgon ska jag försöka röja upp lite här hemma. Det ser ut som ett mindre bombnedslag. I alla fall i sovrummet och köket. Ska komma ihåg att byta sängkläder också.

God natt.

Här var det dåligt med uppdateringar! Jag är ledsen för det men känner mig inte på topp. Ska i alla fall berätta vad gårdagen innehöll.

Först ut var det babysim och det var kul och gosigt! Fick hälla vatten över Viljas huvud för att vänja henne vid det och hålla några fingrar under huvudet på henne och låta henne flyta. Lite otäckt men kul.
Efter en promenix så gick vi hem till fina Lina som är beräknad att föda barn om en vecka. Mycket förlossningssnack, kul!
Efter en powernap hemma så kom Tilda och vi lagade lax och myste med frukt och mörk choklad framför Hollywood fruarna. Vilja och Tilda myste så och det är så skönt med lite avlastning även fast våran lilla tös är det bästa vi har.

Imorgon ska vi på sång, massage och på en promenad med Lina.

Men nu ska jag sova, god natt.

Nu har jag fått tagit min efterlängtade dusch, riktigt skönt! Vi har ätit tacopaj här hemma och ska strax åka in till stan och kolla på Guldbaggegalan hemma hos Monica och Bengt. Bengts son Kristofer (ja han stavas med ett F) är nominerad till "årets bästa klippning" för filmen Call girl. Vi håller alla tummar vi har!!

Nu ska jag föna mitt hår, sen åker vi!

Imorse gick vi upp med Jocke för att invänta byggkillen. Sov från 7-9 på soffan och Vilja sov vidare till kl 10.
Han har bara golvet kvar idag sen så får vi förhoppningsvis sovmorgon imorgon.
Just nu sitter jag och kollar på Desperate housewives och tänkte nog ta en promenad senare. Egentligen vill jag ta en lång dusch och tvätta håret men har inte kommit på något bra sätt så jag har koll på Vilja samtidigt. Förut så låg hon i sin badbalja med filtar och såg mig medan jag duschade, men det är kallt i källaren och så kommer hon inte se mig då det är duschdraperi där nere och då blir hon säkert uttråkad och ledsen. Får kanske vänta med den där duschen tills Jocke kommer hem.

Idag är det den 20:de och det betyder att Vilja blir tre månader idag.
Kan nästan se att det händer något nytt varje vecka, hon är riktigt stark i benen och nacken nu och låter en massa.
Hon kan inte skratta med ljud ännu, men hoppas på att det inte är långt kvar.

Det bästa hon vet är att vara naken på skötbordet, höra på pappa när han visslar, åka i vagnen, stå i knät så länge hon orkar, sitta och slå på sitt babygym och skratta åt mig när jag sjunger för henne.

Att se henne utvecklas är underbart. Det blir bara roligare och roligare!

Vi hade äggtoddy som dessert igår och här har ni receptet om någon vill prova!

2 dl grädde
4 äggulor
4 msk socker

Vispa äggulorna och sockret, vispa sedan grädden och rör ner det i äggblandningen.
Spara fyra av äggskalen och koka dem i vatten lite snabbt för att få bort hinnorna (tror jag), du ska ha dem sen.

Ställ i kylen minst 30 minuter.

4 tsk kakao
4 tsk florsocker
4 tsk nescafé
4 msk konjak (jag använde amaretto)
4 st halva äggskal

Precis innan servering lägger du på kakao, florsocker och nescafé i tre små öar, 1 tsk av varje. Lägga dit äggskalen och fyll dem med valfri alkohol.
Tanken är att man själv ska blanda ihop allt.



Vilja har precis fått mat och nu håller jag på att natta henne. Hon somnar när som helst låter det som. Ska strax gå ner där Jocke och hans syster Johanna och hennes Andreas är och ska även spendera natten här. Vi har ätit tvårätters och har det väldigt trevligt. Dagen har varit bra för övrigt, var på en promenad med Frida och så var mamma och Svenne ute med semlor. Imorgon ska vi till min farfar och äta mat, han har inte träffat Vilja ännu så det är väl på tiden!

Nu hör jag att hon har somnat här så jag ska smyga mig neråt.

Hoppas ni har haft/har en trevlig lördagskväll!

Puss!

Jag har velat lite fram och tillbaka när det gäller badrummet och speciellt kaklet. Jag gillar ju färg väldigt mycket och skulle mycket väl kunna ha rött eller turkost kakel. Men sen försöker jag ändå tänka framåt och vad man inte tröttnar på, att välja något klassiskt och enkelt är nog väldigt smart. För det lär ju vara första och sista gången vi får möjligheten att välja vad vi vill ha i just det badrummet.
Nu har vi i alla fall bestämt oss! Hela badrummet kommer att gå i färgerna vitt, brunt och svart. Det blir vita stora kakelplattor på väggarna och golvet blir bronze/brunt med lite guld skimmer i. I duschen på golvet och även på väggarna kommer det vara svart melerat kakel i mindre plattor och vi kommer fortfarande att ha glasblock som duschväggar. Jag tror och hoppas att det blir bra!

Någon där ute som kan ge tips till oss då vi helst inte vill göra något misstag.

Älskar att inreda men det här var fasen svårt! Haha!


Bilder på kaklet, dem bruka på väggen ska vi inte ha. Tänk på att färgen på bilder inte stämmer överens med verkligheten riktigt.

Jag är så trött idag. Vilja hade ju feber inatt och var rätt ledsen när vi skulle sova. Hon vaknade vid 4 och ville ha mat och sen tog det ett tag för henne att somna om. Kl 7 gick vi ner för att fortsätta sova på soffan (han från byggcenter är här idag med) och jag fick väl sova en timme kanske, men Vilja sov även fast han borrar en massa där uppe.
Idag är febern borta och hon är rätt så pigg ändå. Men på ena låret är det en röd knöl efter en av sprutorna som jag tror ömmar en del. Så hon blir ledsen om man håller henne på fel sätt.

Jocke håller på att plocka ihop duschen nere i källaren så jag kan duscha, sen ska han fixa min bil lite och sen åker vi in till stan för ombesiktning av bilen och så ska vi kolla på kakel till badrummet.

Nu har febern slagit till, stackars liten. Inte konstigt hon är tröttis. 39,2 grader just nu, får hålla koll under natten så det inte stiger.

God natt

Hon har sovit på mig ett bra tag nu, det var ett tag sedan hon sov såhär på mig. Men nu är hon lite ledsen och trött efter sprutorna och då är det säkert mysigt att sova i mammas varma famn. Det är så mysigt.

Vi vägde och mätte Vilja idag också och när hon föddes vägde hon 3255 g och var 49 cm, nu väger hon 6245 g och är 59 cm lång! Så nu väger hon dubbelt så mycket som när hon föddes.
Som Tilda sa så är tre kilon på tio cm rätt mycket, haha! Hon följer i alla fall kurvan så fint och ligger lite över på vikten, våran fina lilla (stora?) tjej.

Det fick bli några favoriter i repris, dem randiga byxorna och bodyn med fjädrar på. Köpte även två fina klänningar, allt från Newbie serien.
En morgonrock, även den från KappAhl som Vilja kan ha på babysimmet och på Lindex hittade jag urgulliga kalasbyxor med ballerinaskor på och en super söt liten heldress som hon kan krypa runt i i sommar. Den fick jag endast betala 37 kr för, ett riktigt fynd!

Dagen började med babysång och det var väldigt kul, vi dansade och sjöng. Hon som höll i det var min musiklärare som jag hade på Sandbäcken, Birgitta. Det var så kul att träffa henne och att hon kände igen mig. Sen var vi på babymassage och jag tror att Vilja tyckte det var skönt även fast hon blev ledsen och trött i slutet. Vi hade egentligen en tid på måndag för dem första sprutorna som Vilja ska ha i låren men vi tog det idag istället. Usch vad jobbigt det var, det högg ordentligt i hjärtat på mig att se henne så fruktansvärt ledsen. Än så länge har hon ingen feber i alla fall. Sen somnade hon tvärt och sov i två timmar. Då passade jag på att äta på Sultans med Tilda och Bea. Vi satt riktigt länge och pratade och jag åt även årets första semla som var så god!
Köpte lite nya kläder till Vilja också, ska visa er sen.

Nu är Jocke iväg på hockey och jag har satt mig i soffan för att slappna av lite.

Allt har gått bra idag, det kom en kille vid 8.30 och han kommer även imorgon och på fredag och river. Vi har en stor container ute vid vägen, hoppas att han som plogar inte blir arg..
Jag flydde i alla fall fältet en stund för en promenad med Frida och så bjöd hon på lunch hos sig. Korvstroganoff, mmm.

Monica och Bengt kom ut ikväll, vi kollade på mitt absoluta favoritprogram, Sveriges mästerkock och åt hemmagjorda chokladbollar. Made by me!

Imorgon är det babysång och sen babymassage. Ska bli skoj!

Hon va riktigt trött när vi skulle gå hem, hon brukar nästan alltid bli ledsen när mössan och overallen ska på men denna gång vaknade hon inte ens, haha! Sötunge!

Gick upp kl 6 och har intagit soffan för att vänta på dem från byggcenter, det var bra längesen jag gick upp såhär tidigt! Vilja sover där uppe och jag har babymonitorn med mig, Jocke tände en brasa innan han åkte. Så mysigt. Ska kanske ta mig något att äta snart, det kurrar i magen!

Det gick så bra på babysimmet och Vilja verkade tycka om det. Alla bebisar var så trötta efteråt och dem skrek ikapp i omklädningsrummet och somnade en efter en sen. Vilja var hungrig i slutet så fick amma henne vid basängen innan vi skulle duscha. Hon var rätt glad efteråt men blev ledsen när hon hörde dem andra gråta. Sen somnade hon så fort jag satte henne i bilstolen typ.

Jocke har ju varit ledig idag då all inredning, toalett, kommod och så ska bort. Eller nu är det ju borta men det känns jätte konstigt när man går in där. Imorgon kommer dem och river.

God morgon!!
10.30 ska vi för första gången på babysim och det ska bli så roligt! Jocke är ledig idag så han kan följa med också, så vi ska strax bege oss in mot stan!

Dem nya badtrosorna från littlephant ❤

Nu är stolen målad och monterad, den är piggelingrön och det blev väldigt bra tycker jag!
Jocke köpte den på Facebooks köp och sälj sida för 100kr.

Längtar tills hon kan sitta i den!

Före och efter bild såklart!

Jag kan sakna så himla mycket att vara gravid. Det var mysigt och jag kände mig väldigt vacker och kvinnlig. (Förutom den 23 första veckorna)
Älskade min fina mage och det var så underbart att känna dem små sparkarna när som helst. Jag längtar tills vi skaffar nästa barn och ser så mycket fram emot att få uppleva något sådant fantastiskt igen. Jag hoppas ju såklart att jag slipper må så illa som jag gjorde med Vilja men det är det värt, även fast det är tufft då.
Vi får väl se hur länge det dröjer, vill gärna att det ska gå två, max tre år mellan barnen och tre ungar vore ju mysigt. Men som sagt så får vi se hur det blir.

Detta var sista bilden jag själv tog på magen ❤

Försöker få en pigg liten bebis att bli trött och somna. Lättare sagt än gjort..

Mamma fick ett sms av min mormor, hon är bra rolig!!

Dem senaste två nätterna så har Vilja somnat och sovit i sin egna säng, hela natten. Hon har somnat ordentligt vid 00 och vaknat vid 07 för mat och sen har hon somnat om när jag har lagt tillbaka henne i sängen igen och sovit till 10. Så skönt!!
Helt underbart att röra sig som man vill i sängen. Igår natt sov jag otroligt oroligt, vaknade flera gånger och lyssnade efter om hon andades och vaknade även vid kl 03 för det är då hon vill ha mat, men hon sov. Inatt vaknade jag en kortis och lyssnade efter om hon andades och försökte lugna ner mig själv med djupa andetag och positiva tankar. För igår natt hade jag väldigt hög puls så fort jag vaknade och drömde otäckt.
Oroliga mamman. Det är inte lätt att inte ha henne bredvid sig.

Men jag är stolt, otroligt stolt! Vi får väl se hur länge detta pågår. Håller alla tummar vi har!

Ska tillägga att det är pappan i familjen som valt kläderna idag.

Kan ni gissa vad det är?
Den ska i alla fall inte bli vit utan detta är bara grundfärg och ni som känner mig vet ju att jag älskar färg..."

Jag unnade min även för första gången riktigt bra schampo och balsam när jag var hos Sussie.
Nu ska jag bara hålla mig ifrån dem tills badrummet är klart. Blir lite roligare att använda dem då och så måste jag ju ta slut på det schampo och balsam jag har hemma. Hon hade i balsamet i mitt hår på salongen och det verkar lovande, luktar så underbart gott och lär ju hålla i ett år säkert.

Fick i alla fall order om att Inte ta mer än en femkrona i handen utan att ta mycket vatten istället. Då luddar schampot upp sig.

Någon där ute som haft detta tidigare eller använder frisörschampo istället för "vanligt"?

Jag har varit hos Sussie idag och hon har äntligen färgat och klippt mitt hår! Senast vi klippte det så tog vi av det vid axlarna. Det var i oktober. 2011. Så det var dags!! Sist vi färgade mins jag inte, men säkert ett och ett halvt år sedan. Jisses alltså!

Jag blev i alla fall otroligt nöjd, hon toppade och klippte upp, la i blonda folie slingor och det blev väldigt naturligt och bra.

Nu ska jag snart ta tag i en pensel här och måla lite. Annars blir det nog av imorgon.


Man ser inte riktigt hur det blev men fick inte till någon bättre bild.

Imorgon ska det äntligen ske!!


...

God natt!

För några veckor sedan (kanske tre) så började vi med att lägga Vilja i sin egna säng på kvällarna. (japp, hon sover "fortfarande" mellan oss!) Vi drar alltid igång en speldosa när vi har lagt ner henne så låter vi henne ligga tills hon inte ville mer och vill komma upp.
Sen har vi sakta men säkert låtit henne ligga kvar längre och längre, tröstat henne och sen lagt ner henne igen och även tröstat henne i sängen så hon inte tror att vi "räddar henne ifrån något hemskt". För hennes egna säng ska ju inte vara något farligt.
Så i förrgår så somnade hon faktiskt där och sov i en timme, så himla bra!
Men igår så somnade hon och sov hela tre timmar, för sen så vaknade hon och vill ha mat. Försökte lägga tillbaka henne i sängen sen igen men det gick inte. Ett steg i taget. Men det går framåt och bra!

Vi har vyssan lull tassar på sängen och har ett snöre som vi ligger och drar i så sängen gungar. Då somnar hon rätt så bra. En riktigt toppen uppfinning alltså!

Nu har jag lagt ner henne i vaggan här nere och hon var inte så nöjd i början men nu har hon somnat. Duktig tjej!

Vägrar ta napp men det är otroligt gött att tugga på mammas finger!

Vi har ett litet spöke i sängen som skiftar i färg som jag tänder på nätterna då hon vill äta. Hon är så fachinerad av spöket och kan kolla länge länge. Super bra sak för lite pengar!

VARFÖR ÄTER JAG DIPP MED LÖKSMAK FÖR, NÄR JAG VET ATT VILJA FÅR ONT I MAGEN UTAV DET?!

Åh jag blir så trött på mig själv, glömde ju självklart bort att hennes lilla mage kniper då. Men efter jag rullat hennes ben en massa (hon fiser oftast då och får ut en hel del om jag trycker upp benen mot magen och "rullar runt dem"), en massa magmassage och blöjbyte så verkar det nu ha släppt och hon börjar slappna av.

Kanske inte den intressantaste informationen, men men.
Nu ska vi somna om!

Klant morsan!!!

Pappan i familjen är iväg på hockeyträning så vi kollar på tv och myser.

Dem senaste dagarna har Vilja haft riktigt dålig aptit, sovit sämre, skrikit mycket och gnällt så fort vi rört oss på något vis med henne som inte passar.
Har vart lite orolig så sökte på Google och läste detta idag:

"När ett barn utvecklas kallas det för utvecklingssprång, barnet lär sig nya färdigheter och börjar upptäcka världen på helt nya sätt.

Man kan förutsäga, så när på någon vecka, när man kan vänta sig att spädbarnet ska gå igenom en utvecklingsperiod. För de allra flesta kommer perioderna vid 5, 8, 12, 19, 26, 37 och 46 veckors ålder.

Fas 1: Först en jobbig period när barnet kräver extra uppmärksamhet. Det är inte bara vi föräldrar som inte känner igen vårt barn. Barnet känner heller inte igen sig själv! Allt har förändrats, barnet har liksom trätt in i en ny värld.

Tecknen på att ett nytt utvecklingsprång är på gång är ungefär desamma varje gång:
Barnet...
skriker oftare och mer.
vill ha mer fysisk kontakt och vill att du ska ägna dig mer åt det.
har sämre aptit.
är blygare och klängigare än vanligt.
sover dåligt.
suger mer på tummen.
är tystare och mindre livligt

Fas 2: Själva utvecklingssprånget: Vad som händer varierar för varje språng.

Fas 3: Nu följer en lugn period. En vila efter den ansträngande utvecklingsfasen och inför nästan stora språng. Under viloperioden är barnet gladare och mer självständigt än tidigare. Både föräldrar och barn kan njuta av barnets nya färdigheter.


SPRÅNG 3
Vid ungefär 11 eller 12 veckor är det dags för nästa språng. Precis när du trodde att ditt barn lärt sig att leka på egen hand, klarar den det inte så bra längre. Barnet har blivit blygt och klamrar dig fast vid mamma och pappa. Det äter och sover troligen sämre och är mer håglöst än tidigare. Det verkar också som om barnet blivit sämre på att göra vissa rörelser.
Att det tycks gå tillbaka eller står stilla i utvecklingen kan oroa föräldrarna. Men det är helt normalt. Snart kommer de påtagliga framstegen tillbaka.
Vid cirka 12 veckor lär sig barnet nyanser. För första gången uppfattar det förändringar i sina syn-, ljud-, känsel- och luktupplevelser. Barnet kan till exempel känna igen hur tonläget i en röst förändras eller hur någon ändrar kroppsställning. Barnet lär sig också kontrollera sin kropp allt bättre. Rörelserna blir smidigare.
Barnet kan följa något med ögonen på ett kontrollerat sätt och överblicka ett rum. Barnet kan också uppfatta ljud mer nyanserat än tidigare och experimenterar själv med ljud.


Så kan du hjälpa barnet: Som förälder kan man hjälpa barnet att öva sina nya färdigheter. Man kan ”samtala” och uppmuntra barnet att själv använda rösten på olika sätt - viska, prata högt, gurgla, tjuta... Eller man kan träna på att gripa och låta barnet känna på olika föremål, till exempel päls, siden, galon och ylle."

Här hittade jag denna information:
http://www.familjeliv.se/Foralder/Wiki/a190.html


Det förklarar ju saken och jag är nu mycket lugnare!

Har haft en tuff natt då Vilja vaknade och ville ha mat vid 3, 5, 6 och 8.30. Då fick Jocke gå upp med henne så jag kunde få sova lite, vaknade för 40 minuter sedan men känner mig inte piggare.
Ska äta frukost och sen ta en promenad. Ikväll har Jocke hockeyträning men annars händer det nog inte så mycket.

Imorgon drar vardagen igång igen!

Underbart väder idag och snart ska vi träffa Tilda inne i stan. Vilja ville inte somna förrän kl fyra imorse så är lite trött.. Men det ska nog gå bra!
Igår tog jag en långpromenad i Marmorbyn och pratade samtidigt med Agnes på telefon. Det var ett väldigt uppskattat samtal och jag är väldigt glad över att jag har henne även fast vi inte hörs av eller ses så ofta.

På kvällen kom Pernilla och Hampus över, vi lagade mat, kollade på På Spåret och kollade film.
Alldeles perfekt fredag!

För att fira in det nya året så var vi här på kvällen med Frida, Tobbe och Nicklas och lagade trerätters, spelade spel och hade det allmänt trevligt! Vid tolvslaget tog vi en liten promenad och när klockan var 03.30 så somnade vi utslagna i sängen.
Det var precis lagom för i år med Vilja, men nästa nyår så får vi se upp för då går nog våran lilla tös. Då får man nog ingen lugn stund! Åh, jag längtar ❤
Imorgon blir hon 11 veckor och tiden bara springer iväg!

Lite bilder såklart

Nu har vi fått lite inspiration! Det blir nog kommod från Ikea i alla fall.

Jag har mätt och skissat upp badrummet, gjort små mallar av dusch, badkar, toalett och kommod och flyttat runt. Det är så himla svårt att veta vad som blir bra. Vi har ju ett fönster (högt upp) i badrummet men ska försöka komma på någon lösning så vi kan ha duschen där ändå. Pappa ska få hjälpa oss att klura!
Först var vi inne på att ha badkar men det blir nog lite konstigt, så dusch vore nog det bästa ändå.

Något vi vill ha som inte finns nu är handdukstorkare, dubbelhandfat och ett väggskåp. Dubbelhandfat är ett måste! Tror vi ska ha kommoden i vitlaserad ek, kan nog bli bra.

Ja jag somnade ju såklart om, haha! Men nu är vi vakna hela familjen och ska göra oss i ordning för att åka.

Jag vaknade för en halvtimme sedan och ska nog inte somna om även fast det vore rätt så skönt. Vi ska åka och kolla på badrumsmöbler idag och vill åka rätt så skapligt så ska väcka Jocke snart.

Det är nämligen så att vi har fått vattenskada i vårt fina badrum på övervåningen och allt måste rivas bort in till balkarna. Tråkigt men som tur är så går försäkringsbolaget in!
Vi är ute efter ett fint badkar och någon fin kommod med dubbelhandfat. Det blir lite möblering inne i badrummet och tror det kommer bli riktigt bra, nu blir det ju som Vi vill ha det även fast det är fint som det är.
Dem ska väl riva ut det rätt så snart sen ska det stå och torka en månad ungefär. Så cirka en månad och tre veckor utan badrum... Vi har ju toalett på nedervåningen och ska fixa någon slags duschkabin till källaren. Det värsta är nog alla blöjbyten som vi nog kommer att göra i köket. Hoppas allt går fort!!

Jo men vi börjar året med världens förkylning då! Halsont, snorig, tung i huvudet och seg.. Hoppas att Vilja slipper undan.