Idag har jag varit hos Agnes och blivit bjuden på god mat som var lax och efterrätt som var daimtårta. Himla gott! Det blev mycket prat om graviditet och bebisar vilket inte gör mig ett dugg, tycker det är kul att Agnes gärna pratar om det!! "Alice" fick otroligt fina virkade kaniner som Agnes gjort själv, är väldigt imponerad. Den gula fick jag som uppgift att sätta ihop själv och det var super kul när jag kom på hur man gjorde! Nu har gosedjuren fått ta plats i säng och vagn och även en liten söt elefant som får vara i vaggan.

En hel mysig dag helt enkelt!

Nu slocknar jag snart, imorgon ska vi till BM för (förhoppningsvis) sista gången. Sen går vi in i vecka 40 på lördag!! Så denna helg är den sista helgen som vi är själva, utan bebis. Om man ska tro på att hon kommer på den beräknade dagen. Vi får väl se!

Idag har jag umgåtts med Frida, eller umgåtts och umgåtts. Hon kollade på film här medan jag bakade, städade och lagade mat. Haha, perfekt! Skönt att inte göra något men ändå umgås tycker jag!
Jag bakade i alla fall morotskaka för första gången och den blev otroligt god.

Efter Jocke slutade jobbet så åkte vi och handlade socklar på Xl bygg som ska målas. Sen kom Lina ut på fika och en massa bebis/gravid prat. Hon ska ha en liten i februari så det blir bara fyra månader mellan våra små. Sen kom Charlie och Maria också ut och vi spelade lite sällskapsspel och pratade ikapp.

Tanken var att jag skulle måla första lagret med färg på socklarna ikväll men orkar verkligen inte! Får bli imorgon istället.
Ska till Norrköping imorgon för att bli bjuden på mat hos Agnes, lyx!

Men nu ska jag nog gå och lägga mig.

Natti!

Jag har lyckats komma ifrån svullna fötter, tills nu. Jag ska väl inte klaga då dem inte är så fasligt "fläskiga", men det känns kan jag lova! Är väldigt trött om fötterna på kvällarna och mina skor är rätt trånga. Brukar alltid ha tofflor när det börjar bli lite kyligt ute men nu fryser jag inte om dem på kvällarna. Skönt att slippa göra det ändå!

Det var väldigt trevligt hos familjen Runesdotter/Abrahamsson, som alltid.
Jocke lyckades trampa på Tillas svans och tassar och man kan tycka att hon borde ha vant sig vid hans klantighet nu. Men dem blir alltid sams efteråt, hon är så go, den lilla vovven!

God natt!

Dem senaste dagarna känns det som att magen har sjunkit en del och det tyder ju i så fall på att hon har fixerat sig.
Vi ska till BM på fredag och då får vi ju reda på om hon har gjort det eller ej.

Magen idag, vecka 39 (38+3).

Igår fick vi upp listerna i taket i sovrummet så ikväll har jag fyllt i alla skarvar med silikon. Det blir så otroligt bra! Jag är ju så väldigt pedantisk av mig så allt tar ju lite extra lång tid. Men det blir ju som sagt väldigt bra! Imorgon ska vi försöka hinna köpa socklar till golv och dörrar, dem ska målas och sättas dit på torsdag förhoppningsvis.

Nu ska vi knata bort till Tobbe och Frida för att umgås och kolla på Hollywoodfruarna.

Så skönt att ha fina vänner som bor nära.

Inatt upplevde jag något riktigt otäckt och jag kan inte komma fram till om jag faktiskt upplevde det eller om mitt huvud spelar mig ett spratt!!
Vaknade i alla fall upp och flyger upp ur sängen vänder mig om och ser en skit stor spindel krypa i sängen. Slår till med kudden och trycker och "rullar" kudden allt vad jag kan. Jocke vaknar och undrar vad jag håller på med och jag berättar att en skit stor spindel ligger under min kudde. Lyfter kudden och Jocke tycker att han ser den, jag tänder men "spindeln" var en öronpropp. Vänder upp och ned på hela sägen för att leta efter den men hittar ingenting! Kollade även under sängen ifall den hann smita. Men fann bara en massa dammråttor. Det var så obehagligt och det tog ett bra tag innan jag kunde somna om igen. Usch. Vi får väl se om den kryper fram när vi ska flytta alla saker till det andra sovrummet eller om jag drömt allt. Men det kändes så otroligt verkligt!

Nu ska jag duscha, äta frukost och sen in till stan för en dejt med Tilda.

Ååh, förvärkar och ilningar i livmodertappen!

Jag får en känsla av att hon inte kommer vilja stanna kvar inne i magen speciellt länge till. Har ju alltid trott att hon kommer att komma den 12:e, men jag kanske får fel. Jocke tror på den 1:a. Vi får väl se vem som får rätt!

Bea är den duktiga fotografen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 



 

För två veckor sedan så skulle jag åka ut till mamma för att mysa med Tilda, mamma, Britt (Tildas mamma) och mormor. Vi skulle äta baguetter med goda pålägg och prata en massa. Detta bestämdes väldigt tidigt, ungefär två månader innan tror jag nog. Inget konstigt med det för vi har väldigt svårt att få ihop det annars! Vi skulle vara där kl 16 i alla fall och jag hade precis blivit förkyld och var rätt så hängig och sur.

När jag kom dig så stod dem och väntade på mig utanför huset, vi kramades och gick in. Jag tyckte det var väldigt märkligt att dörren till köket var stängd och frågade vart dem andra var. (morfar, Svenne och Albin) då ser jag ballonger på golvet i matrummet, en massa paket på bordet, en blöjtårta och hann tänka
"jaha, en babyshower, va kul! Men blir vi inte fler?!" Haha!
Helt plötsligt hoppar alla tjejerna fram och jag blev så paff!! Dem skrek, jag skrek och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Såg bara en massa ansikten men kunde knappt koppla vilka alla var. Det blev kramkalas och nu skulle paketen öppnas.
Jag (vi?) fick otroligt fina saker! Kläder, filtar, presentkort, blöjtårta..
Av alla så fick jag en super fin "min första bok". Har redan börjat fylla i den. Sen var det fika och det var så mycket gott!! Alla hade bakat något och det var väldigt fint allting. Vi satt allihopa i vardagsrummet, mamma berättade pinsamma saker jag gjort och det pratades namn, gissades när hon kommer och kön. Vi visste inte då att det var en tjej helt. Men två av dem trodde på kille (Linnea och mormor)
Vi försökte kolla könet genom att låta en ring pendla över handen och magen men det fungerade inte för ena stunden pendlade den och andra så snurrade den.

Det var så kul i alla fall och jag är så glad över alla mina fina vänner som tog sig tid att fixa detta. Extra mycket kärlek till Tilda och Linda som drog ihop det hela!

Tack flickor, ni överraskade mg verkligen!!

 

Nu har det hänt grejer ska ni veta! Golvet är ju klart och blev himla bra och idag har vi fått upp tapeten. Vi är väldigt nöjda och hoppas på inflyttning till helgen. Fredagen alltså. Då har vi veckan på oss att sätta dit lister och socklar. Sen bär det av till Ikea för nya fina saker. Hoppas bara att hon i magen vill stanna kvar och inte komma en dag tidigare, vill ju ha allt klart innan!

Är helt slut och fortfarande proppmätt efter trerätters på Olympos med Jocke, Hampus och Pernilla.

God natt då!

Jaha, då går vi in i vecka 39 idag då. Spännande! Jag mår toppen och har inga biverkningar alls, förutom att det (fortfarande) är väldigt jobbigt när hon trycker på mig när jag sitter ner. Det är rätt jobbigt att köra bil också, hon gillar inte när jag gör det verkar det som. Att få tag i dörren när den ska stängas, kliva i och ur bilen och växla är väldigt mycket jobbigare än innan. Hickar gör hon en del och oftast på kvällen eller morgonen. Annars vägrar hon röra på sig när vänner vill känna! Haha. Jag tänkte packa våran väska som ska med till BB också. Och lägga ner blöjor i hennes väska. Sen är vi redo!

Nu ska jag upp och äta frukost.

Det var ju det här med namn också... Det är inte det lättaste ska ni veta! Oj vad vi velar fram och tillbaka för det finns väldigt många fina flicknamn. Vi kallar ju henne för Alice och har gjort det väldigt länge, men vill inte att hon ska heta det eftersom det är så vanligt.
Något jag tror vi är helt säkra på är att hon ska få heta Matilda i andranamn efter mig och Frisk i efternamn. Sedan har vi en massa förslag men här är favoriterna:

Siffran står för hur många det är som heter det i Sverige.

Ebba 23559
Tyra 6744
Tova 2877
Nora 6231

Vi kommer självklart ha alla förslagen med oss till BB, och ser vi att det verkligen är en liten Alice som kommer ut, ja få får hon heta det!

Skriv gärna vad ni tycker om namnen eller om ni har några andra förslag.

Det är inte ofta jag är vaken den här tiden! Går sällan upp innan tio i alla fall, men killen från golv och kakel plingade på för en halvtimme sedan för att lägga på sista omgången med lack. Det behövdes tre lager med lack nämligen men nu VET jag att det blir klart idag! Känns så härligt! Pappa är underbart snäll som står för detta, det hade aldrig någonsin blivit i närheten så bra om vi hade fixat golvet själva. Tack älskade pappa!! (jag vet att du läser min blogg)

Igår var jag Tilda och Bea iväg och fotade mig och magen. Det blev många fina bilder som jag såklart ska visa er när jag lyckats välja ut ett gäng. Ska rama in några med tror jag. Jag är så glad att Bea föreslog och erbjöd sig att fota mig. Jag älskar vackra bilder på gravida kvinnor men är inte jätte trygg med att stå framför kameran egentligen. Men nu älskade jag det för fokusen var inte riktad mot mig. Utan oss båda om man kan säga så. Jag kommer nog sakna magen väldigt mycket när den försvinner ändå. Även fast det ska bli riktigt skönt att kunna böja sig ner eller vända sig i sängen utan att låta som en stor kossa. Vi var i alla fall ute vid Eriksbergs slott och fotade vid ett fällt. En väldigt fin plats.

Ni får nöja er med en vacker bild från igår som Tilda tog med sin iPhone så länge.

Golvet är nästan klart, igår slipades det, idag oljades det in och imorgon ska det lackas, sen är det färdigt!

Jag har ju lovat att lägga upp lite bilder från sovrummet som det ser ut nu. Det ska på en strykning till med färg, upp med alla lister och så, golvet ska slipas på tisdag och behandlas med olja sen (tror jag) och sist ska den nya tapeten upp! Ja sen ska vi ju såklart sätta dit alla golvsocklar också. Sen är det klart. Skönt, underbart skönt!!

Inte jätte bra bilder, men man ser ju lite hur det ser ut nu.

Igår var Frida och jag inne i stan, lunchade på terassen, kikade på stan och handlade mat. Jag köpte första fin kläderna till lill tösen, från Kappahls Newbie serie såklart! Blev en fin liten klänning med små söta leggins i storlek 56. Blev överraskad med en babyshower i söndags (ska berätta allt en annan dag) och fick bland annat presentkort på just Kappahl, super bra!
Nu ska vi gå upp till sovrummet och mäta hur mycket lister, socklar och foder vi ska köpa.

Hejs!

Idag var vi hos BM för koll av mig och bebis. Jag väger nu två kilo mer än vad jag gjorde innan jag blev gravid (woho) och magen är 36 cm, den har alltså vuxit 4 (!!) cm på två veckor. Haha!! Det är mycket och jag känner mig verkligen större nu än vad jag gjort tidigare.

Bebisens hjärtljud låg på 154 vilket är rätt högt men Siv förklarade att bebisen antagligen var arg för att hon hade känt och tryckt en massa på magen.

Vi behövde göra ett ultraljud idag eftersom Siv inte var säker på om bebisen hade vänt sig tillbaka med huvudet upp eller om det låg neråt. Om den hade vänt sig med huvudet uppåt igen så hade vi behövt åka in och göra ett vändningsförsök.. Som tur var så låg huvudet neråt!! Kände en extrem lättnad när hon sa det. Bebisen ligger även med fötterna vid pannan, haha! Helt ihopvikt! Det är en vig liten krabat som är i magen.

Siv lyckades även (äntligen) se att det är en liten flicka i magen. Vi har ju trott det hela tiden men nu såg hon med all säkerhet att det är en tös. Så nu ska vi försöka komma överens om några namn vi gillar så får vi se vilket det blir. Ska även köpa någon tjejigt klädesplagg någon dag. Har bara köpt neutralt just för att vi inte vetat till 100% vad det blir. Finns ju så himla mycket fina tjejkläder!

Nu ska jag gå upp och krypa ner bredvid min älskling, han ska bara få hjälpa mig att ta av mig mina byxor först, haha! Det går nämligen nästan inte att få av dem själv. Tur att jag har min J.

God natt!

Ååh, jag hostar, har ont i halsen, öronen, huvudet och börjar bli snorig... Jävla skit. Har lyckats hålla mig ifrån förkylningar under hela graviditeten, men nu ska det tydligen komma. När jag inte alls vill eller har tid med att vara sjuk. Har ju ett sovrum som måste bli klart snarast!
Jag hoppas så att det känns bättre imorgon. Håll tummarna.


God natt.

Jag har inte fotat magen så mycket under den här tiden, men några bilder finns ju såklart! En bild som är från vecka 23 har ni här, jag tyckte själv att magen var rätt stor då och nu när jag ser mig själv på bild eller i spegeln så inser jag att magen nu är bra mycket större i verkligheten än vad jag får för mig att den är i huvudet.
Oftast så känns det som att den är lika stor nu som den var i vecka 23, men jag har nog fel där.. Haha!

Idag råkade jag gå in i en dam inne på Cheapy, bad om ursäkt och hon säger "ja lill-knodden tar mycket plats", ler och kollar på mig mage.
Jag blev helt chockad. Att hon på några sekunder kunde märka att jag hade en (i mitt huvud) "liten" bebis mage.
Jag blir chockad över att andra lägger märke till den. Men jag behöver nog inse att den syns rejält nu. Märker ju till och med att folk tittar när man går på stan och inser rätt snart att det nog är magen dem stirrar på. Det känns väldigt konstigt, men såklart kul. Jag kollar ju själv när jag ser gravida kvinnor på stan. Det är något speciellt med en gravid mage helt enkelt.

Nej nu behöver jag sova!

Imorgon (lördag) går vi in i vecka 37 och såhär ser magen ut nu.

Herregud, nu har det gått 90% av min graviditet och det är bara 10% kvar!! Jag kände mig väldigt stolt när 50% visade sig på appen i vecka 21, haha. Men nu känns det lite läskigt, fast ändå väldigt skönt.
Jag tror stenhårt på att bebisen inte kommer titta ut före den 12 oktober. Jag vet inte varför, är ju beräknad till den 6:e. Men det är bara en känsla jag har.

Fredag idag, jag ska hoppa in i duschen sen ska vi in till stan för fika/brunch och handling av lite saker till tapetseringen.

Nu är vi verkligen igång med sovrummet! Idag har vi slipat och målat för fullt och det blir såå bra! Igår spacklade vi till sent på kvällen och dagen innan det så målade jag snedväggarna. Så imorgon ska vi börja med att slipa lite och spackla på några ställen sen ska ett till lager med färg på. Kan visa er lite bilder om ni vill?

Nu ligger vi i alla fall i sängen och jag är så himla trött i hela koppen. Magen har varit stenhård hela dagen för att jag har rört mig så mycket och jag känner att det blir tyngre och tyngre för varje dag. Men jag kämpar på! Det dröjer säkert fem veckor till innan "hon" vill titta ut och inte är jag ledsen för det. Jag hoppas väl mer på att "hon" inte kommer för tidigt, haha! Vill ju hinna klart helt med sovrummet.

Nu ska jag sova, god natt.

Newbie serien från Kappahl är helt underbar! Jag vill ha varenda litet plagg. Har än så länge köpt två bodysar, en grå/vit randig, en med gråa fjädrar, en kanin snuttefilt och en stickad heldress. Allt i strl 56. Den stickade heldressen är en klar favorit och jag skulle gärna ha en blå och en rosa också! Gärna i lite större storlekar.
När vi vet säkert att det är en tjej (blir antagligen efter att "hon" är ute) så ska jag shoppa loss ordentligt.
Har inte köpt ett enda plagg som är större än strl 56, vet inte om det är klokt eller ej. Men tror säkert att vi kommer att få en del kläder i storleken som är efter (62) och då är det ju inte så kul om man har för mycket kläder så man inte ens hinner använda allt innan det lilla livet växt ur dem.

Imorse åkte jag och Frida in till stan för lunch och jag skulle även hämta bilstolen. Blev lite shoppande på stan också, jag fick med mig tre linnen, bokstäver som ska upp på väggen (kan dröja ett tag) och mat.
Bilstolen verkar vara bra men lite sliten och solblekt tycker jag nog att den är, (Vi hyr stol och bas från leksaksboden) men den kommer att fungera kanon ändå tror jag!
Just nu ligger jag på soffan och är helt slut. Jocke kommer nog snart hem så jag borde börja med maten. Ska bara komma på vad vi ska äta.

Hej!

Ikväll har jag varit hos Tilda och blivit bjuden på tacos, blåbärspaj och godis. Väldigt gott och väldigt mysigt! Vi kollade på Heartbreak hotel som är en riktigt rolig svensk film. Skrattar lika mycket varje gång!
Nu har jag bäddat ner mig i sängen med datorn och ska kolla på ett par avsnitt av Greys anatomy. Jocke jobbar inatt så jag har sängen för mig själv. Men lite saknad, det är han allt!

God natt!

Uppdateringen har varit usel här och jag ber om ursäkt för det.
I tisdags åkte jag och Tilda till Norrköping för att hämta våran fina vagn. Jag är kär. Den är helt perfekt! Super lätt att svänga runt med och bra på alla sätt och vis.
Vagnen är en Emmaljunga nitro city i färgen jeans black. Skötväskan är från brio.
Köpte en mugghållare i Ullared som är perfekt att ha på vagnen!! Sitter på höger sida.

Nu står den där i hallen med packad väska och väntar.

Frida och Tilda har bett mig att packa bb-väskan. Tror att dem är mer nervösa över att jag ska glömma göra det än vad jag är. Haha! Nu är det i alla fall gjort.

Med har vi tre bodysar, en i strl 50 och två i 56, tre byxor i strl 56, två par strumpor, två mössor, en pyjamas, en tunn overall som "hon" kan ha när vi åker hem, två nappar, napphållare och en filt. Har även tre pytte "handdukar" att torka spyor med och våtservetter med. Har packat allt i skötväskan.

Men ska man ha med blöjor, eller får man det på sjukhuset? Tror ni man behöver ha med något mer till just bebisen? Tips önskas!!

Våran väska ska jag packa om ett tag.

Vi är i vecka 36 nu, spännande!!