Har precis ätit tacos hos Monica och Bengt och har nu lagt mig i soffan för att sova en liten stund. Är helt slut efter dagen. Vi var varit utanför Linköping och kollat på när Jocke, Bengt, Viktor och Andreas har kört folkrace. Det var så spännande och dem var väldigt duktiga! Tanken var ju att vi skulle åka förbi babyproffsen i Norrköping och hämta vagnen när vi ändå var där, men det blev inte riktigt så.
Dem hade beställt fel vagn så chassit var fel. Det skulle vara två fasta och två "snurr" hjul men det var fyra fasta. Som tur är så var liggkorgen och sittkorgen rätt, så dem ska ringa till Emmaljunga på måndag och be dem skicka ett nytt chassit. Dem trodde det skulle dyka upp om en vecka ungefär. Så det var ju inte så farligt ändå, men jag hade verkligen sett fram emot att få ta hem vagnen.

Nej nu ska jag sova en liten stund.

Imorse var vi hos Siv och gjorde ultraljud. Sist vi gjorde det så var jag i vecka 22 har jag för mig så det var verkligen stor skillnad nu jämfört med då. Förut kunde man se hela bebisen på skärmen men nu var den betydligt större. Siv kunde fortfarande inte riktigt se vad det är till 100% men hon tror på en liten tjej.
På bilden nedanför ser ni hur vi sover. Jag har tvättat alla bebiskläder och filtar så nu sover vi med filtarna och gosedjuret i sängen för att dem ska lukta mamma och pappa sen.

Ikväll är Jimmy och Vera här och hälsar på, det kanske blir en film eller något sällskapsspel.

Om någon av er hade tänkt att ge sig på att måla en spjälsäng någon gång så vill jag ge ett litet tips.
GÖR DET INTE
Det är ett rent helvete och fruktansvärt jobbigt, tråkigt och tar förbannat lång tid!!! Efter flera veckors målande och ett försök till att spraya måla den (det fungerar inte alls!) så är sängen äntligen klar! Jag är så himla nöjd men det har tagit extremt mycket tålamod och tid. Jag har målat den vit, den var träfärgad från början. Tänkte kanske bygga ihop och bädda den imorgon. Då får ni självklart se.
Jocke byggde ihop vaggan idag också. Vi har fått låna den av hans mamma tills hans systrar skaffar barn. Den är jätte fin och det är Jockes pappa som har byggt den så Jessica, Johanna och Jocke har sovit i den.
Vi har bestämt att ha den på nedervåningen för att det blir smidigare på dagarna när bebisen vill sova. Så slipper den ligga i soffan. Ska självklart visa bild på den också men just nu tvättar jag madrassen och bäddar nog i ordning den i helgen.
Nu ska jag ta en macka och sen lägga mig för att sova. "Alice" har varit en riktig bus unge idag, puttat och buffat ovanligt mycket på mina revben.
Inte så skönt.

God natt.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2641522/images/2012/pic_503693e7ddf2b320cc0027a6.jpg" class="image">

Idag fick det bli potatis med fiskpinnar, väldigt gott om ni frågar mig!
Imorgon ska vi till BM för kontroll och ultraljud. Har sagt åt Siv att hon minsann ska kolla tills hon ser om det är en tös eller pojk. Men jag har ställt in mig på att hon inte kommer se vad det är ändå. Då slipper jag bli besviken.
På lördag ska vi hämta vagnen, jag längtar.

Kom hem för en liten stund sedan efter en dag inne i stan. Var på nyöppnade Rusta med Tilda och Bea där jag fynda en liten nesessär att ha till skötväskan. Tänkte mig att den kunde vara bra att ha salvor och så i så man slipper tok leta i den stora väskan. Sen fikade jag länge med Linda. Otroligt mysigt och vi hade väldigt mycket intressant att prata om. När klockan var fyra så mötte jag upp Frida för att gå en runda på stan. Jag var ute efter gosedjur och napphållare. Hittade en fin kanin på Cayenne men tyvärr ingen neutral napphållare, så det får vänta. Två fina pyjamasar fick också följa med hem.

Jag väntar på att potatisen ska bli klar, så tänkte kika i den nya Ikea katalogen som kom igår så man kan åka och shoppa lite innan bebben kikar ut.
På tal om bebisen så jag har haft väldigt ont i livmodertappen idag och inte allt för sköna sammandragningar.. Men det är väl så det ska vara.

När jag blev gravid, eller nej. När jag tog två graviditetstest den där morgonen och såg att jag var gravid, och redan i vecka fem, så kunde jag inte förstå det alls. Jag grät, skakade och tog en varm dusch för att åtminstone försöka samla mina tankar. Jag var så glad.
Jag var aldrig orolig över att jag bara två dagar innan hällt i mig en flaska vin och ett par cider. För äntligen slapp jag gå runt och tro att det var något som inte stämde. Vi hade bara ett par månader innan bestämt oss för att "det blir som det blir", vi (jag) slutar försöka och det hjälpte mig att slappna av. Men ett halvår innan det så försökte vi verkligen. Eller jag rättare sagt. Jag ville så gärna medan J tyckte att vi kunde ta det lugnt. Vi hade ju precis köpt ett hus och det var mycket annat som behövde prioriteras. Väldigt klokt såhär i efterhand. Det enda vi var säkra på var att vi ville gärna ha barn i början på året. Inte senare än kanske juni.
Nu blir det ju inte riktigt så, men har insett att ett oktober barn är nog inte så tokigt ändå. Det kan till och med bli förbannat bra!

När jag såg på den där stickan som visade två röda streck så trodde jag att det var fel på den. Jag hade ju inte känt några biverkningar. Men dem kom. Snabbt.

Ett tag trodde jag att jag skulle få slippa illamående och spyor. För det var lite för bra för att vara sant. Mina första biverkningar var ömma bröst, dåligt humör och uppblåst mage. Runt vecka sju så började illamåendet och tröttheten att komma och jag hade ingen matlust alls. Det gick inte att jobba, så mamma fick hoppa in istället för mig. Jag fick berätta för henne på jobbet att hon skulle bli mormor. Hon blev överlycklig. Som jag nämnde så spydde jag inte i början. Vet inte riktigt när jag började med det, runt vecka åtta tror jag.
Det började med att det kom väldigt lätt när jag borstade tänderna. Eller en till två gånger per dag. Men sen var det hela tiden.

När jag i vecka 14 inte hade fått behålla varken mat eller vatten på en vecka, och gått ner tre kilo under samma vecka så var jag tvungen att läggas in på sjukhus. Innan vi åkte till Eskilstuna så gjorde vi ett tidigt ultraljud för jag ville se om bebisen levde. Det gjorde den. Den mådde väldigt bra dessutom. Men det hjälpte inte mig ett dugg, tyvärr.

Jag var så trött och helt matt i hela kroppen. Mina blodådror var väldigt svåra att sticka i för att jag var så uttorkad och jag hade ketoner (4+) i urinet som tyder på att kroppen har ställt in sig på svält. Mamma var med mig på sjukhuset då J jobbade. Vi hade kommit till sjukhuset (akuten) kl 17 den dagen. Kl 22 hade dem äntligen lyckats sticka mig utan att ådran gick sönder och jag fick dropp och mediciner. Dagen efter var jag rätt så pigg och efter att jag hade fått fyra påsar med dropp och lyckats behålla både frukost, lunch och middag så fick jag åka hem. J kom och hämtade mig. När jag kom hem var det bra i någon dag sen började jag spy igen. Dock inte lika mycket. Hade tre olika tabletter som jag skulle ta. Två av dem skulle tas tre gånger per dag.

Jag sov extremt mycket. Kunde gå och lägga mig kl 21, sova till kl 14 sen sov jag på soffan resten av dagen och kvällen. Jag ville hela tiden att det skulle bli kväll så jag fick gå och lägga mig. Så jag slapp vara vaken och tänka. Det värsta jag visste var att prata om graviditeten och jag kunde fortfarande inte förstå att jag var gravid. Det gick inte in. Jag ville bara be folk att hålla käften när dem grattade mig och jag ville inte alls prata om det. Jag mådde bara ännu sämre då.
Hade väldigt ofta ett obehagligt tryck i halsen som vissa dagar inte försvann alls. Började gå på akupunktur som jag tror hjälpte min en hel del.

Men i vecka 22 behövde jag läggas in igen. Hade nu gått ner 8 kilo totalt och denna gång mådde jag även dåligt psykiskt. För att aldrig få må bra, inte en enda dag på två månader tar rätt mycket på psyket kan jag lova.

Efter två nätter på sjukhuset där jag fick fler tabletter och dropp så fick jag åka hem. Mådde dåligt hemma i tre-fyra dagar sen vände det sakta men säkert och jag slutade spy.

Dem första veckorna väntade jag bara på att det skulle vända. Att jag skulle börja må dåligt igen. Jag vågade verkligen inte hoppas på att allt äntligen var över. Men så småningom fick jag börja trappa ner på ena medicinen (som jag tog tre gånger per dag) och även sluta helt med den den. Började gå upp i vikt och jag kunde också sluta gå på akupunktur. Matlusten kom också tillbaka. Har fortfarande inte gått upp alla kilon som jag förlorat sedan jag blev gravid, har ett kilo kvar tror jag.

Jag vet inte när jag började förstå och även kunde vara glad för att jag vad gravid. Men det var någon gång runt vecka 27 kanske.

Nu har jag äntligen lyckats sluta vara rädd. Rädd för att börja må dåligt igen. Nu njuter jag även fast det är väldigt tungt. Nu är jag i vecka 34 och har aldrig mått bättre (peppar peppar).
Jag kan äntligen längta efter vad som ska komma.

Det har varit jobbigt och jag hade aldrig klarat av det själv. Det är en sak som är säker! Nu är det bara sex veckor kvar av väntan. För sen börjar ett nytt kapitel i vårt liv och för varje dag som går så längtar jag bara mer och mer.

Vi är på väg till Stockholm för att gå på Jockes bonusbrors bröllopsfest. För några månader sedan så gifte dem sig i smyg och nu är det alltså dags fö festen! Vi kommer spendera natten hos Johanna och Andreas med Jessica, Viktor och Siri. Trångt men väldigt trevligt. Hoppas på fint väder och god mat!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/2641522/images/2012/pic_502f7212e087c30811002b2e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/2641522/images/2012/pic_502f7231e087c3081b002916.jpg" class="image">

Sitter på altanen i solen och ska strax äta en alldeles för sen frukost. Man kan väl inte påstå att vi har gått upp med tuppen den här semestern. Men vad gör väl det. Snart får vi inte en lugn stund. Veckorna rullar på och det är inte långt kvar nu! Magen känns som en stor boll och saker som att klippa tånaglarna, ta på sig trosor eller knyta skona börjat bli väldigt jobbigt.

Vi har börjar prata om namn, vi har alltid kallat bebisen för Alice men vi vill nog inte att "hon" ska heta det. Och nu när det är nära så har i alla fall jag lite små panik över att vi inte kommer komma på något bra. Vi har några på lager som jag kanske delar med mig senare. Men kom gärna med förslag om ni vill!

Igår träffade jag äntligen Frida, det var ett bra tag sedan sist och vi bokade in grillning på söndag. Ska bli väldigt trevligt!
Nu ska jag sätta mig i soffan, äta äggmacka och kolla på ett avsnitt av Dexter. Sedan ska vi slipa och spackla.

Vi hade riktigt kul åt att min mage var helt sne efter att jag legat på sidan i bara 30 minuter igår. Det såg så otroligt kul ut, mjukt på ena sidan och stenhårt på den andra. Haha!

Vi var hos barnmorskan idag och kollade hur det stod till med bebisen och mig. Jag hade högre järnvärde än sist och får sluta med mina järntabletter. Riktigt skönt! Bebisen ligger med huvudet neråt men är inte fixerad och hjärtljuden låg på 144. Medel är 140 och ligger bebisen över så brukar det vara en tjej. Vi tror ju sedan innan på att det är en liten flicka i magen! Ska dit om två veckor igen och då ska vi göra ultraljud. Hoppas Siv kan se om det är en liten tös då.

Vi kom hem från stan för en liten stund sedan och jag har väldigt mycket sammandragningar nu och innan vi åkte hem. Inte speciellt skönt. Hoppas det ger med sig snart.

Nu ska jag sova, god natt!

Idag har jag och J varit vid Djulö på loppis! Jag fyndade en stor glasflaska och J hittade matlådor i rostfritt att ha på jobbet. Vi kikade också på fina bilar, åt glass och lunchade på Sultans. Nu har vi legat på soffan några timmar, ska nog dra med mig J ner till sjön och bada. Härligt att ha den så otroligt nära! Men först ska vi få i oss någon mat tror jag.

När vi kikade runt på stan igår så köpte jag ett blått bäddset till spjälsängen och en liten mössa i turkost som kotten ska ha när den kommer ut. Nu är det inte många saker kvar att köpa. Ska försöka hitta en bra skötväska och en åkpåse bara. Sen tror jag alla "måsten" har införskaffats. Skönt!

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss idag. Jocke har spytt hela natten och morgonen så vi får skjuta upp Danmark ett par dagar. Han har väl ätit något dåligt för nu verkar det vara rätt bra. Så idag har jag passat på att umgås med Tilda. Vi har fikat och kikat runt på stan. När jag kom hem så gick jag ut i skogen för att plocka svamp. Det finns en hel del! Kom hem för en liten stund sedan och har fått tacopaj. Det blir nog en tidig kväll, är riktigt trött.

Igår kväll kom vi hem efter några nätter utanför Rättvik. Vi tältade och har haft det super trevligt! Vi är bara hemma och vänder, imorgon ska vi antagligen åka till Danmark för att gå på Legoland och kanske upp till Skagen. Vi får se vart det bär av och när vi kommer hem igen. Har varit utan mottagning och internet hela veckan när vi bott i skogen så jag passar på att berätta hur allt står till innan vi åker igen. Puss

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2641522/images/2012/pic_501aff16e087c366f500018a.jpg" class="image">