Förra helgen hade vi ner vår stora björk på tomten, eller Jocke och Hampus hade ner den och jag, Robin och Max tittade på. I helgen har vi eldat ris och kapat upp en massa ved. Vi har fått låna grannens klyvmaskin, så det går rätt så fort, men framförallt så är det så himla kul! Kom nyss in efter att ha kapat upp lite ved och ligger nu i våran sköna soffa med Family Guy. Lite bilder från helgen.

När jag och Linda var i Stockholm så köpte jag äntligen mattan som jag har tänkt på så många gånger. Den passar perfekt i hallen och det kommer bli ännu bättre när vi gör i ordning hallen med tapeter och sånt. I lördags fick vi också hem våran nya soffa och det blev så fint! Ni ska få se den sen. Puss

Nu har jag äntligen fått min mobil! Hämtade den igår och jag är så himla nöjd. Försöker få över alla kontakter till den bara.. Nu tänkte jag gå ut och hämta ved att tända en brasa med sen ska jag komma på något som vi ska äta när J kommer hem. Puss

Ingen mobil än.. Ringde nyss TRE och dem hade skickat den igår, så nu är den förhoppningsvis min snart! Under morgonen har jag betalat räkningar och ska snart duscha för att sedan bege min in till stan, byta bil med Svenne och beställa soffa med J.

Igår bar det iväg till Stockholm vid 07.30, i bilen hade jag med mig Lina, Emma och Tilda. Målet var att skjutsa upp Emma och Tilda till Arlanda, dem åkte nämligen till Thailand! Två veckor blir dem borta och det är faktiskt lite jobbigt att inte ha Tilda hemma om jag ska erkänna, men det här ska nog gå bra! Efter lite incidenter kom vi fram helt oskadda! Sedan åkte jag och Linda in till Stockholm för att shoppa och äta gott. Det hör ju såklart till att man kör fel ett tiotal gånger när inte GPS:en  hänger med.. Linda var en duktig kartläsare måste jag säga och jag som körde runt mitt i smeten höll mig förvånansvärt lugn. Det kunde ju inte gå bättre! Våran tanke var att svänga förbi min kusin Linus som bor där men han svarade inte på sin mobil, så det fick tyvärr vara.
Jag fick med mig en super randig matta till våran hall, lite ljus och tyg från IKEA. Nu ska det byggas sänggavel och jag lovar er att ni ska få se båda sänggavel och matta när jag känner för det.
Men nu ska jag kolla på ett avsnitt av Glee, sen hoppa in i duschen.
Jag kunde inte hålla mig längre, på fredag är den förhoppningsvis min
Klockan är 04.05 och jag borde sova. Har jobbat 14-00.15 ikväll och är bara inte trött.. Loggade in på "Bilddagboken" (fast dem har tydligen bytt namn nu) för första gången på ca två år och kollade igenom alla bilder, herregud så mycket fina minnen! Jag är rätt glad över att jag inte har tagit bort den, lite kul att sen allt som hände den tiden. Jag har riktigt mycket bilder under mina ungdomsår om man nu kan kalla dem så. 2007-2009 var några år då många bilder togs.. Ska väl sätta mig ner och kolla igenom dem någon dag, tre fjärdedelar är nog ifrån Vingåker och allt som hände där, men det är ju kul att kolla igenom det med. Kanske roligast om jag tänker efter. Jag ska nog försöka somna nu. Jocke sover brevid mig men jag måste nog sätta på en film för att kunna somna in ikväll tror jag. Disney av något slag får det nog bli. Farväl.
Imorse låg jag kvar i sängen alldeles för länge! Jag kan inte få nog av alla inspirerande bloggar och hemsidor som finns, jag vill tapetsera om hela huset och börja inreda NU! Men, det fungerar ju inte riktigt så. Vi har bestämt att vi ska ta ETT rum i taget och då ska allt från golv till tak vara klart innan vi börjar inreda och flytta in alla möbler. Rätt klokt ändå. Men usch så jobbigt att vänta. Hela grejen med att vi köpt ett hus är ju att vi själva vill pyssla, renovera, måla, tapetsera och bygga. Så vi tycker bara att det är spännande och roligt att vi får lära oss en massa nya saker.

För er som inte vet det så är detta hus Jockes barndomshem och när hans mamma, Monica sålde det för 6 år sedan så köpte mamma och Svenne det. (Jocke och jag kände ej till varandra då) Så jag har också bott här i tre år.
2009 flyttade jag hem till Jocke och vi har bott i tre olika lägenheter fram tills för 3-4 månader sedan när min mamma och Svenne hittade sitt drömhus, ja då slog vi till och kunde inte tänka oss ett bättre "första hus" att köpa. Det har självklart varit lite jobbigt att flytta in i ett hus där båda bott men nu fungerar det alldeles utmärkt och vi trivs så bra. Det känns helt enkelt som hemma.   

Idag har jag ingenting inplanerat, så himla skönt. Jag borde plocka undan lite saker här hemma men det får ta den tiden det tar. Tror nog att jag ska ta och tända en brasa och fortsätta leta efter den perfekta färgen till sovrummet.

Ååh! Jag blir helt tokig! Vi ska snart börja göra i ordning vårat sovrum och jag kan inte komma fram till hur vi ska ha det. Vi har slagit ut en vägg mellan ett större och ett mindre rum så sovrummet är på ca 25m2. Jocke har gett mig fria händer så länge det inte blir fult sa han. Så jag har kollat runt på internet och försökt få fram lite bilder som jag gillar. Jag tror det blir en blir en blågrå färg, för den är vi båda inne på. Men jag vet inte om vi ska måla eller tapetsera. Det blir antagligen liggande träpanel bakom sängen och så har vi pratat om att slå upp taket upp till nocken. Golvet ska vi måla vitt. Jag längtar! Här är lite bilder på hur det såg ut innan vi rev väggen, efteråt och lite inspirationsbilder.



Planlösningen
Före                                                                                    Efter



På bilden längst ned till vänster ska vi ha sängen med panel bakom



Liggande träpanel

Så här skulle det bli om vi öppnar upp taket till nocken

Denna färg är vi båda inne på